ועדת השחרורים של בתי הסוהר קיבלה בקשה לשחרורו המוקדם של אסיר שנשפט ל-18 שנות מאסר בגין עבירות הריגה, נשק וחבלה בכוונה מחמירה וזאת גם ללא קבלת עמדת משפחת הקורבן. הועדה קיבלה את טענותיה של עו"ד סיון כהן ב"כ של האסיר כי הוא שינה את דרכיו והורתה לשחררו בתום ריצוי של כ-13 שנות מאסר.
מדובר באסיר שריצה מאסר שני בגין עבירות קשירת קשר, עבירות נשק, הריגה וחבלה בכוונה מחמירה, לאחר שהוא וקרוב משפחתו נקמו באדם שחשדו בו כי פגע בקרוב משפחתו של האסיר שהותקף על ידי המנוח וירו לעברו וגרמו למותו. מהירי נפצע אדם נוסף אשר נכח במקום. לחובת האסיר הרשעה קודמת של הצתה ואלימות.
האסיר עצמו, באמצעות עו"ד סיוון כהן שייצגה אותו בועדת השחרורים, הודה במיוחס לו, לדבריו נגרר לסכסוך שהיה קשור תחילה לדודו. לקח אחריות מלאה על מעשיו, הבין כי פעל מתוך דפוס של נקמנות וכי יכול היה לפעול אחרת ואף הבין את השלכות מעשיו. עוד טענה עו"ד כהן באשר לעמדת המשטרה שלא לשחררו, כי הניסיון מלמד, שמשטרת ישראל מתנגדת לשחרור האסירים באופן גורף, למעט עבירות כלכליות, שאינם בטיפולה ומקרים חריגים אחרים וציינה גם כי קשה להשתחרר מן הרושם, שחוות הדעת המוגשות לוועדות, מושפעות מניגוד עניינים מובנה בו מצויה משטרת ישראל בעניין זה כאשר יש לה אינטרס שאסירים לא ישתחררו מהכלא ויעברו ל״אחריותה״, אלא יישארו מאחורי סורג ובריח.
למרות שהוצג לוועדה מידע מודיעיני של שב״ס המעיד לכאורה על התנהגות שלילית. בענין זה טענה עו"ד כהן, כי גם לאחר אותם מיידעים, לא ננקטו נגדו כל סנקציות, לא נשללו חופשותיו, הוא לא הודח מהשיקום והוא עבד במעון הסגל.
בסופו של דבר כאמור, ועדת השחרורים, קיבלה את טענותיה של עו"ד כהן, למרות התנגדות הפרקליטות לשחרור האסיר, זאת לאחר ששקלו את מכלול נסיבותיו של האסיר ולמרות שמדובר בעבירה חמורה ביותר, אשר הביאה למותו של אדם.
__________________________________________
https://obiter.co.il/lawyer/%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%a1%d7%99%d7%95%d7%95%d7%9f-%d7%9b%d7%94%d7%9f