בפגישה בהשתתפות יו"ר ועדת החוץ והביטחון, ח״כ צבי האוזר, ונשיא התאחדות התעשיינים ד״ר רון תומר, מנכ״ל תנובה, אייל מליס, ומנכ״ל אסם, אבי בן אסייג הוחלט כי יפעלו לקיצור משך תקופת הבידוד. על פי ההצעה המתגבשת, עובדים בתעשיות החיוניות יוכלו להשתחרר אחרי 10 ימי בידוד ובכפוף לבדיקת קורונה שלילית ושאר האוכלוסייה תוכל להשתחרר אחרי 12 ימי בידוד.
לפי המשתתפים בפגישה, הקיצור נדרש בהקדם על מנת להיערך לחורף בו השילוב של השפעת והקורונה צפויים להגדיל את מספר הבידודים וההיעדרויות ולסכן את יכולת המשק לפעול ואף להביא למחסור אפשרי במוצרים חיוניים.
כיום, בין 5%-8% מכח העבודה נמצא בבידוד. התעשייה הישראלית פועלת תחת תוכנית ״מגן תעשייה״ הכוללת מספר מרכיבים לקטיעת שרשרת ההדבקה, לרבות מערך חקירות אפידימיולוגיות הנותן מענה באופן מיידי, ואכן שיעורי ההדבקות בתעשייה הינם אפסיים. יצויין כי צרפת החליטה כבר על קיצור משך הבידוד לשבעה ימים.
"ימי הבידוד הרבים משתקים את יכולת המשק לפעול", מסר תומר. "זה נכון גם לעסקים קטנים וגם לעסקים גדולים. זאת עוד לפני הגעת החורף שיביא איתו שפעת ומחלות נוספות שיוסיפו היעדרויות. לכן יש לעדכן את השיטה שתאפשר למשק לפעול לצד הקורונה ולעסקים החיוניים לתפקד תוך שמירת ההמשכיות העסקית״.
לפי ח״כ האוזר, מזה מספר חודשים הוא מנהל מאבק בנושא קיצור הבידוד. "אעשה הכל", הוא אומר, "בכדי להביא לקיצור ימי הבידוד על מנת לצמצם הפגיעה באזרחים ובמשק. להערכתי האתגר הגדול צפוי להיות בחורף. מה שאנו חווים כעת זהו אבדן שליטה על גל ביניים. אני שב ואומר, אסור שהדיון בנושא קיצור ימי הבידוד יופקד רק בידי משרד הבריאות. עבור התעשיות החיוניות, אני מציע להקצות כ-10 אלף בדיקות ביום עבור העובדים החיוניים ולאפשר קיצור של מספר ימי הבידוד ל-10 בכפוף לבדיקה שתוצאתה שלילית".
ח"כ האוזר הוסיף: "בעבור שאר האוכלוסייה ככל שנגיע ליעד של 1,000 נדבקים ביום, ובהינתן שאפשר יהיה לבצע עד כ- 80 אלף בדיקות בממוצע ביום, יהיה אפשר לקצר את מספר ימי הבידוד ל-10. ככל שלא נגיע ליעד זה, אני מציע שממשלת ישראל תפעל לקיצור הבידוד לתקופה של 12 יום. חייבים לכלול את קיצור תקופת הבידוד לאלה שבאים במגע עם חולה מאומת כחלק ממתווה היציאה מהסגר וחלק מבנייה מחדש של אמון הציבור במערכת".