הנציב דוד רוזן נזף במשטרה על הימנעות מלהציג בבית המשפט סרטונים ממצלמות הגוף של שוטרים

המשטרה התנגדה להצגת סרטונים שהראו שוטרים תוקפים באלימות חסרת רסן אדם שהסתובב ללא מסכה, והסתירה מבית המשפט את קיומם של סרטוני מצלמות גוף של השוטרים
מעיין לביא |
הנציב דוד רוזן
הנציב היוצא, דוד רוזן. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

נציב תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות, השופט בדימוס, דוד רוזן, קובע הנציב כי הימנעות המשטרה מלהציג תמונה עובדתית אובייקטיבית בבית המשפט, עלולה להטעות ולעוות דין עד כדי הובלת אדם למעצר שווא. השופט בדימוס רוזן התייחס למקרה בו המשטרה נמנעה מלהציג סרטונים ממצלמות הגוף של שוטרים, שנטען כלפיהם שנקטו באלימות קשה כלפי אדם שנעצר בגין אי-חבישת מסכה על פניו, ואף התנגדה להצגת סרטים שברשות סנגורו של החשוד המתעדים כיצד האיש הוכה קשות על ידם וחושמל באמצעות אקדח טייזר מספר רב של פעמים.

התלונה שהוגשה לנציבות, עוסקת באדם ללא עבר פלילי אשר נעצר בתחילת חודש יולי לאחר שהוכה על ידי שני שוטרים באופן קשה וחושמל באמצעות אקדח טייזר מספר רב של פעמים, על רקע אי-חבישת מסכה בהתאם להנחיות משרד הבריאות בתקופת הקורונה. על פי הנטען, הוא אף סרב להזדהות בפני השוטרים וניסה להתנגד למעצר. בעקבות מפגשו עם השוטרים סבל החשוד מחבלת ראש קשה, זעזוע מח והקאות, הועבר לחדר מיון ונזקק לטיפול רפואי ומשככי כאבים.

תיעוד המעצר האלים של החשוד כפי שפורסם על ידי כתב "הארץ", בר פלג, בטוויטר:

בבסיס התלונה שהוגשה לנציבות נמצאת טענתו של הסנגור, לפיה במהלך דיוני המעצר של מרשו חזר הסנגור וביקש להציג בפני בית המשפט סרטון שצולם על ידי חברו של החשוד אשר תיעד את שאירע בעת רגעי המעצר, אולם המשטרה התנגדה לכך בכל תוקף, ובכך נמנעו בית המשפט השלום והמחוזי, כערכאת ערעור, להתייחס לאותו סרטון.

בירור התלונה העלה כי השוטרים שנכחו באירוע היו מצוידים במצלמות גוף שתיעדו את ביצוע המעצר. אף על פי כן, אף לא אחד מסרטונים אלה הובא בפני בתי המשפט, על ערכאותיהם השונות, וכל זאת בשעה שהחשוד נמצא במעצר ימים והמשטרה מבקשת להאריך את מעצרו.

הנציב רוזן קבע בהחלטתו כי "המשטרה נמנעה מלהציג תמונה עובדתית אובייקטיבית בבית המשפט הנובעת מכליה ואנשיה, שהיא האחרונה, לכאורה, לטעון כנגד אמינותם, וחלף זאת, הסבירה וטענה בבית המשפט, כי מתנגדת היא להצגת סרטים שברשות ההגנה, הואיל ואלה חשודים בעריכה "לא כשרה". עם כל הזהירות הנדרשת, מדובר בהתנהלות שעלולה להטעות ולעוות דין, עד הובלת אדם למעצר שווא".

על רקע דברים אלו, המליץ הנציב בפני ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרת ישראל לחדד נהלים המחייבים טועני מעצרים להציג בפני בית המשפט לתיעוד ויזואלי לאירוע, ככל שישנו, וכן לקבוע נהלים המנחים טועני מעצרים בדרך התייחסותם לבקשת ההגנה, להציג בשלב מעצר הימים תיעוד מצולם המצוי ברשותה לאירוע הנדון בבית המשפט.

 

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות