עו"ד יוסף ויצמן, המשנה ליו"ר לשכת עורכי הדין, פנה בדרישה להנהלת בתי המשפט, לבטל את כלל הדיונים במהלך ימי הסגר. בין השאר כתב וייצמן בחשבון הפייסבוק שלו "לא יעלה על הדעת שכל המדינה נמצאת בסגר, הגבלות בכל ענפי המסחר, מלבד עוה"ד שיכולים להצטופף בחדר סגור ולסכן את חייהם".
כזכור, הנהלת בתי המשפט, פרסמה כי כחלק מההתאמה לנסיבות, החל מכניסת החלטת הממשלה לסגר לתוקף ועד לתאריך 1/10/20 (כולל) הדיונים בבתי המשפט יתקיימו כפי שנקבעו.
יחד עם זאת, ציינה הנהלת בתי המשפט, כי בעלי דין אשר עניינם צפוי לידון במהלך תקופת תוקפה של החלטת הממשלה ואשר מבקשים לדחות את מועד הדיון בעניינם מטעמים הקשורים במגבלות שהוטלו בהתאם להחלטת הממשלה – רשאים לפנות לבית המשפט או לבית הדין בבקשה מתאימה ובקשות דחייה כאמור תידונה על ידי בתי המשפט ובתי הדין תוך שקילת מכלול הנסיבות הצריכות לעניין, ובכלל זה הכרה בצו השעה והאילוצים והמגבלות הנובעים ממנו.
בתגובה לכך, פנה עו"ד ויצמן להנהלת בתי המשפט בדרישה להחיל את הסגר גם על הדיונים. בפוסט בו פרסם קרא עו"ד ויצמן לעורכי הדין, להגיש בקשות לדחיית מועדי הדיונים.
"למרבה האבסורד", כתב, "רק עורכי דין, בתי המשפט ובתי חולים עובדים כרגיל בסגר המתוכנן. לדעתי נפלה טעות חמורה בהחלטה שלא לסגור את בתי המשפט בימי הסגר. לא יעלה על הדעת שכל המדינה נמצאת בסגר, הגבלות בכל ענפי המסחר, מלבד עוה"ד שיכולים להצטופף בחדר סגור ולסכן את חייהם. לטעמי היה צריך לבטל את כל הדיונים, ולהשאיר את בתי המשפט פתוחים להגשות והחלטות של השופטים בלבד בכפוף לבקשות להארכת מועד".
עו"ד ויצמן הוסיף: "לצערי הוחלט אחרת. יש להתמודד עם ההחלטה ולכבד אותה, במיוחד אנו כאנשי חוק ומשפט. אני ממליץ לחברותי וחברי, ככל ויש צורך, להגיש בקשות לדחיית מועדי הדיונים. כמו כן, אני קורא לנהוג בקולגיאליות עם הצד השני ולהסכים לכל בקשות לדחייה. אתמול ביקשתי שכל הבקשות לדחיית מועד דיון יהיו פטורות מאגרה, בשל המצב החריג. אני ממתין לתשובה מהנהלת בתי המשפט, אעדכן עם קבלתה".