לבית משפט השלום בפתח תקווה, הוגשו כתבי אישום, נגד שני אסירים באגף השמור בכלא השרון, אילן ראובן, בן 44 ואושרי אבוטבול, בן 28, בגין קשירת קשר לפשע וריבוי עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בצוותא.
על פי כתב האישום, בין החודשים ינואר- יולי 2020, נשאו השניים עונש מאסר ושהו יחדיו בתא באגף "השמור" בכלא "השרון". בתקופה הרלוונטית, קשר ראובן קשר עם אבוטבול ואחרים מחוץ לכלא, לקבל במרמה כספים רבים או סחורה מאנשים שונים, וזאת באמצעות שיטת פעולה מתוחכמת, כאשר סמוך לחודש ינואר השנה, פנו השניים בעורמה למשרדי בא כוחו של ראובן בתקופה זו, הונו את מזכירת המשרד, וכך עקפו את הגבלות שב"ס על שיחות הטלפון של הנאשמים.
באופן זה, הפעילו הנאשמים שירות "עקוב אחרי" כשהתקשרו ממערכת הטלפוניה של שב"ס למס' הטלפון הקווי של משרדו של עורך הדין, באופן שהשיחה התקשרה ישירות למספרי "פריפייד" שביצעו שיחות מרמה לחנויות ולנהגי המוניות.
בהמשך, יצרו הנאשמים קשר עם עו"ד נוסף, וביקשו בכזב כי ייצג את אבוטבול במסגרת חקירה פלילית בה נחשד, וכל זאת בכוונה לרמות את עורך הדין, ולקבל הרשאה משב"ס לכלול את מספר הטלפון הקווי של עורך הדין כחלק ממספרי הטלפון המותרים לו לחיוג, נוכח הגבלותיו של אבוטבול.
לאחר שאושר לאבוטבול לשוחח טלפונית עם עורך הדין, הונו הנאשמים את עורך הדין ואת מזכירת משרדו באותו אופן שפעלו מול משרדו של עורך הדין הקודם, ובכך למעשה יצרו עוד אפיק להתגבר על מגבלות שב"ס אשר נועדו להגן על הציבור.
במהלך התקופה, בין החודשים מרץ ועד ליולי 2020, בהיות הנאשמים אסירים, במספר רב של הזדמנויות, ביצעו הנאשמים מעשי מרמה רבים מהכלא תוך הפעלת אחרים מחוץ לכלא באופן שיטתי כלפי בתי עסק שונים ברחבי הארץ. בין היתר, התקשרו הנאשמים לחנויות ובתי עסק ורימו את העובדים בכך שהתחזו לבעלים של העסק והנחו אותם להעביר כסף או סחורה לנהגי מוניות ששלחו למקום. העובדים נשמעו להנחיותיהם, והעבירו לנהגים אשר העבירו את הכסף והסחורה לאחרים מטעמו של ראובן.