הרשות להגנת הפרטיות: איכוני שב"כ פוגעים בפרטיות אזרחי ישראל באופן בלתי מידתי

לא רק השב"כ עצמו מתנגד לשימוש במערכותיו לצורך איכוני הדבקות קורונה, גם הרשות לפרטיות סבורה כי הפגיעה תהיה בלתי מידתית, וכי אפליקציית "המגן" של משרד הבריאות תוכל לתת פתרון הולם
רונן לוי |
רחוב בירושלים בימי הקורונה. צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

הרשות להגנת הפרטיות מונתה, לראשונה בתולדותיה בחקיקה ראשית, להציג חוות דעתה באשר להיבטי הפגיעה בפרטיות והחלופות בפני צוות שרים, אשר דן בהארכת איכוני השב"כ. בחוות דעתה מציינת הרשות כי הטמעתה המיידית של אפליקציית "המגן 2.0" עדיפה על המשך ההסתייעות באיכוני השב"כ, זאת מאחר שאף אחת מהחלופות הטכנולוגיות אינה מושלמת ולכן עדיפה החלופה שפגיעתה בפרטיות פחותה, לצד אמצעים נוספים לרבות חקירות אפדימיולוגיות.

בחוות הדעת קיימת התייחסות מקצועית למידת הפגיעה בפרטיות הכרוכה בהמשך ההסתייעות בשב"כ ואת החלופות הקיימות. צוות השרים נדרש, על פי החוק, לשקול את חוות הדעת של הרשות, לשם קבלת החלטה בעניין האפשרות להמשיך להאריך את ההסתייעות באיכוני השב"כ לשם מניעת התפשטות הנגיף.

עוד הודגש כי אמצעי השב"כ, בהם נוקטת כיום מדינת ישראל, לצורך איתורם של מי שבאו במגע עם חולה קורונה בפרק הזמן שקדם לאבחונו, טומן בחובו פגיעה קשה ביותר בפרטיותם של כל אזרחי המדינה. כמו כן, עמדתה הברורה של הרשות היא שיש להשיק באופן מיידי את גרסת "המגן 2.0", שכן בהינתן החלופות הקיימות – היא עדיפה לאין שיעור על פני שימוש בכלי מעקב פוגעני של גוף בטחון שאינו מיועד למטרה זו.

בכל הנוגע לאמצעים המשלימים הנבחנים כיום, סבורה הרשות כי טרם הטמעתם במסגרת פתרון כולל, יש צורך בביצוע תסקיר מעמיק לניתוח השפעתם על הפרטיות וכי יש לשלב את הרשות במסגרת תהליך האפיון והפיתוח של אמצעים אלה הטומנים בחובה פוטנציאל לפגיעה משמעותית בפרטיות.

הרשות מציינת כי יישומון "המגן 2.0" פותח על ידי משרד הבריאות תוך שמירה על עקרונות העיצוב לפרטיות, באופן המאפשר איתור יעיל של מגעים בטווח זמן מיידי, ובד בבד שומר בצורה המיטבית על פרטיותם של המשתמשים. היישומון העדכני עוצב כך שהוא משקלל נתוני מיקום ונתוני קרבה, באופן שעתיד להגדיל דרמטית את יעילות איתור המגעים לעומת החלופות האחרות.
הגם שנדרש עוד לטייב את היישומון האמור הן בהיבטים טכנולוגיים והן בהיבטי הגנת פרטיות ואבטחת מידע, הרי שלעת הזו, ובהינתן החלופות האחרות הזמינות כיום לתפעול מהיר – הרשות סומכת ידיה על יישומון זה. הרשות מציינת כי היישומון מוכן להפעלה אך טרם הושק ובהתאם לאמור בחוות דעת זו – הרשות קוראת להפעלתו ולהטמעתו בקרב הציבור לאלתר.

אפליקציית המגן בחנות גוגל

___________________________________________

https://obiter.co.il/lawyer/%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%90%d7%99%d7%9c%d7%9f-%d7%a9%d7%93%d7%99

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות