תקדים: זייפני כספים יפצו את הבנקים

בית משפט השלום באשקלון נתן תוקף של פסק דין להסכם פשרה במסגרתו הנתבע נטל את האחריות על מעשיו, וישלם סכום של 150,000 ש"ח כפיצוי בגין הפרת זכויות יוצרים של בנק ישראל
מערכת אוביטר |
ביהמ"ש אישר את הסכם הפשרה. אילוסטרציה shutterstock
אילוסטרציה shutterstock

בית משפט השלום באשקלון נתן תוקף של פסק דין להסכם פשרה אליו הגיע בנק ישראל עם רועי בר איתן לפיו הואיל והנתבע מודה בהפרת זכויות היוצרים של התובע והוא נוטל את האחריות על מעשיו הנתבע ישלם סכום של 150,000 ש"ח כפיצוי בגין הפרת זכויות יוצרים של בנק ישראל, לאחר שהורשע בזיוף שטרות. ביהמ"ש קיבל לאחרונה את בקשת המדינה וניתן פסק דין בהעדר הגנה כנגד יעקב מורסיאנו, שהורשע במשותף עם בר איתן, על מלוא סכום התביעה, בגובה 400,000 ש"ח.

כזכור, היחידה לאכיפה אזרחית בפרקליטות המדינה ופרקליטות מחוז דרום (אזרחי) הגישו בשם בנק ישראל תביעה ראשונה מסוגה כנגד שני נאשמים שהורשעו על פי הודאתם בעבירת "זיוף שטר כסף", בעקבות הפרת זכויות היוצרים של בנק ישראל. התביעה הוגשה כתביעת המשך להליך הפלילי ומטרתה שיפוי בנק ישראל בגין נזקים שנגרמו עקב מעשיהם של הנתבעים.

הנתבעים, יעקב מורסיאנו ורועי בר איתן, הורשעו בבית משפט השלום באשקלון, על פי הודאתם במסגרת הסדר טיעון, בעבירות סיוע לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וכן בעבירות זיוף כסף וזיוף מסמך. לפי כתב האישום בו הורשעו, במהלך חודש ינואר 2017, קשרו השניים קשר לבצע סדרת פשעים שעניינה, בין היתר, ייצור וזיוף של שטרי כסף. הנתבעים רכשו והשיגו ציוד ייעודי לצרכי הזיוף ופעלו במשך מספר חודשים לזיוף שטרות של 200 ₪ בערך כספי של עשרות אלפי שקלים.

מהפרקליטות נמסר כי: "מדובר בתביעה תקדימית בה נעשה שימוש בכלי של תביעה אזרחית כנגד נאשמים שהורשעו בפלילים בגין מעשיהם – זיוף שטרות כסף. הנתבעים הפכו ל"ספקים" של כסף מזויף לצרכי מרמה שונים תוך שהם מפרים את זכויות היוצרים של בנק ישראל בשטרי הכסף וזאת כדי להפיק רווח כספי. הפרקליטות האזרחית תמשיך לפעול תוך שימוש בכלים אזרחיים כמשלימים להליך הפלילי במקרים דומים בעתיד, בכדי לאכוף ולהרתיע גורמים מלפגוע בזכויות הציבור."

התביעה הוגשה על ידי עורכי הדין אסנת דפנה מהיחידה לאכיפה אזרחית ואנטוניוס מרשי מפרקליטות מחוז דרום (אזרחי), בשיתוף בנק ישראל.

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות