המשנה ליועמ"ש קורא להורים והגננות להגיע להסכמות בעקבות משבר הקורונה

"הגננות יימנעו מהטלת הוצאות על ההורים באופן חד-צדדי, ובמקביל הההורים ימנעו עד כמה שניתן מביטול חוזים בשל המשבר"
נעמה כהן |
אילוסטרציה: חן ליאופולד, פלאש 90

הפגיעה של משבר הקורונה בחינוך הממלכתי מדוברת ומטופלת, אך לא כך המצב בגנים הפרטיים, שעד כה לא ניתנה הדעת על איך יצאו מהמשבר, ומה מצופה מההורים מחד, ומבעלי הגנים מאידך, לעשות בכדי לקדם פתרון. המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, ארז קמיניץ, קורא לעודד הסכמות בין ההורים לבין בעלי גני הילדים הפרטיים, ולחלק ביניהם בצורה הוגנת ככל שניתן את הנזק שנגרם בעקבות משבר הקורונה, ואת הסיכונים לנזק עתידי במקרה של גל שני. "הגננות יימנעו מהטלת הוצאות על ההורים באופן חד-צדדי, ובמקביל הציפייה מההורים היא כי יימנעו עד כמה שניתן מביטול חוזים בשל המשבר, שלא בהתאם לתנאי הביטול הרגילים".

ארגון גני הילדים הפרטיים פנה בעניין למחלקה האזרחית בייעוץ וחקיקה, ונענה במכתב מאת עו"ד רני נויבואר בשם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה. עו"ד נויבואר הסבירה את הקשיים בפניהם נצבים בעלי הגנים וההורים, גם ברמה המשפטית, והציעה כיצד להתמודד עמם, "דווקא מתוך ההבנה כי במרבית הגנים הגיעו הצדדים להסכמות הוגנות, נבקש להבהיר כי אנו מוצאים קושי משפטי משמעותי בתופעה של שינוי החוזה באופן חד-צדדי מטעם הנהלת הגן, כך שההורים יישאו במלוא הנטל של הסיכון או הנזק או ברובו המכריע, ותוך התניית שהות הילד במסגרת החינוכית בהסכמה של הוריו לשינוי האמור".

עו"ד נויבואר ציינה במכתבה כי בהמשך לעבודת הצוות הבין-משרדי לבחינת השפעת הקורונה על קיום חוזים, הייעוץ המשפטי לממשלה והרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן רואים בחיוב את ההסכמות אליהן הגיעו הנהלות הגנים עם ההורים, בעניין חלוקת הנזק בין הגנים להורים בעקבות המשבר.

עו"ד נויבואר גם התייחסה לתנאי ההסכם בין בעלי הגנים להורים במקרה של הפסקת פעילות הגן עקב גל שני, או יציאתו של הילד או הגן כולו לבידוד, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. במכתב צוין שמפניות שהתקבלו במשרד המשפטים וברשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, עולה שיש הנהלות גנים מסוימות שדורשות, כתנאי להמשך פעילות הגן, כי במקרה של הפסקת פעילות הגן עקב גל שני או יציאתו של הילד או הגן כולו לבידוד, בהתאם להנחיות משרד הבריאות, ההורים יחויבו בהמשך תשלום מלא או חלק משמעותי ממנו.

בעניין זה נכתב כי אין מקום לשינוי חד-צדדי של ההסכמים עם ההורים, ואין להתנות את חזרת הילדים לגן בדרישה של תשלום מלא מההורים. אין להתעלם מכך שהחוזים בין ההורים להנהלת הגן נכרתו בתחילת השנה, עבור שנת הפעילות המלאה של הגן, ושינויים בחוזה במהלך השנה צריכים להיעשות באופן מוסכם ותוך שיח בין הצדדים, בתום-לב ולפי הכללים המקובלים בתחום הטיפול בילדים, בפרט לאור יחסי האמון המיוחדים בין הצדדים שמחייבים את שניהם לגלות התחשבות במידה מרובה. כאמור, משמעות הדבר היא שהגננות יימנעו מהטלת הוצאות על ההורים באופן חד-צדדי, ובמקביל הציפייה מההורים היא כי יימנעו עד כמה שניתן מביטול חוזים בשל המשבר, שלא בהתאם לתנאי הביטול הרגילים.

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות