בית משפט השלום בירושלים הרשיע לאחרונה בעלי איטליז מהעיר העתיקה בירושלים שסחרו בבשר כרישים. המקרה התרחש במארס של השנה שעברה, אז תפסו שוטרי מג"ב שליח של האיטליז עם עגלה שעוררה את חשדם. כשביצעו חיפוש בעגלה הופתעו לגלות ארבעה כרישים מתים.
השוטרים ההמומים הזעיקו את פקחי רשות הטבע והגנים שהחלו בבדיקת האירוע ופתיחת תיק חקירה. עם השלמת החקירה הוגש כנגד הנאשמים כתב אישום בגין החזקה וסחר בערכי טבע מוגנים בניגוד לחוק.
בתום ההליך המשפטי ובמסגרת הסדר טיעון שגובש בין הצדדים, הודו הנאשמים בעבירות המיוחסות להן. במסגרת זאת על החברה הרשומה המחזיקה בחנות האטליז עצמה הוטל קנס בסך עשרת אלפים שקלים והתחייבות כספית על סך עשרים אלף שקלים שלא לעבור עבירה מהעבירות בהן הורשעה וזאת לתקופה של 3 שנים. על מנהל החנות בפועל הוטל קנס של 8,000 שקלים והתחייבות כספית דומה בסך 16,000 שקלים ועל בעל החנות הרשום (שנקבע שאינו פעיל בניהול החנות ) הוטל קנס של 2,000 שקלים והתחייבות כספית בסך 5,000 שקלים.
און ולנסי, ממונה פיקוח, אכיפה וחקירות במחוז מרכז של רשות הטבע והגנים: "כרישים מוגדרים בחוק כערך טבע מוגן ואוכלוסייתם בישראל מצויה בסכנת הכחדה. לאור זאת פקחי רשות הטבע והגנים פועלים במגוון דרכים על מנת לצמצם ולמגר כל פגיעה וצייד של הכרישים בניגוד לחוק, בין היתר באמצעות פעולות פיקוח ואכיפה בים ומול הסוחרים ובעלי מסעדות דגים. זאת בנוסף לפעולות הסברה לציבור הדייגים ומשתמשי הים וכן בפעולות והליכים משפטיים כנגד העבריינים".
עו"ד שי פרץ, מהלשכה המשפטית של רשות הטבע והגנים: "מדובר בנאשמים אשר פגעו ולטובת בצע כסף בערכי טבע מוגנים ונדירים. ענישת בית המשפט התרכזה אפוא בהטלת קנסות במצטבר בסך של כ 20,000 שקלים והתחייבויות גבוהות לבל ישנו מקרים אלו בעתיד. תקוותנו כי בית המשפט ימשיך במגמתו להחמיר את הענישה ולעקר את התמריץ הכלכלי של עוברי עבירות מסוג זה".