בכנס, שהתקיים בעקבות מיזם נשיא המדינה, ראובן רובי ריבלין, נכחו שר המשפטים, ח"כ אמיר אוחנה, מנכ״לית משרד המשפטים לשעבר, עו״ד אמי פלמור, מנהלת מחלקת חנינות במשרד המשפטים, עו״ד נוחי פוליטיס, הסנגור הציבורי הארצי, ד"ר עו"ד יואב ספיר ומנהלת הקליניקה לקידום השוויון באוניברסיטת בר אילן, עו"ד רינה איילין גורליק.
את הכנס הנחה יו"ר דריקטוריון תכנית "שכר מצווה" בלשכת עורכי הדין, עו"ד דוד פורר שבמסגרתה מבוצע מיזם חשוב זה. במסגרת המיזם יסייעו עורכי דין מתנדבים לבני העדה האתיופית בניסוח ובהגשת הבקשות למחיקת הרישום הפלילי.
בנאומו בפתיחת האירוע אמר ראש לשכת עורכי הדין, עו״ד אבי חימי: ״מדינת ישראל היא מדינה צעירה ולכל עלייה מאז הקמתה היו טעויות שנלוו אליה. אך עם זאת המדינה היא של כולנו והאחריות שלנו היא לעשות את התיקונים הנדרשים״.
בהמשך דבריו הוסיף ראש הלשכה: ״אותי לא מעניינים הדיבורים על דרבוקות וקונצרטים כי אצלנו בלשכת עורכי הדין כולם שווים ואנחנו מסתכלים לכולם בגובה העיניים. אני גאה בפרוייקט הזה, של החטיבה החברתית בלשכת עורכי הדין, ואני מקווה שתכנית ״שכר מצווה״ תחזור לימים הטובים שלה ואפילו יותר מזה".
שר המשפטים, ח״כ אמיר אוחנה, התייחס בתחילת דבריו לפרקליטות המדינה ואמר כי "אנחנו זקוקים לפרקליטות שהציבור יתן בה אמון גבוה יותר ואני מאמין שככה יהיה תחת כהונתו של דן מ״מ פרקליט המדינה, אלדד״.
בהמשך התייחס השר לנושא החנינות בקרב בני העדה האתיופית ואמר: ״עברנו את רף אלף החנינות שבהן טיפלתי מאז כניסתי לתפקיד, ואני מתייחס בסוג של חרדת קודש לכל בקשה ובקשה. אנחנו חוטאים לחברה בכך שאנחנו מכתימים שלא בצדק אנשים צעירים ובכך אנחנו פוגעים בעצמנו ובחברה כולה. אני מודה ללשכת עורכי הדין שלקחה על עצמה להשתתף במשימה החשובה הזו כדי לנקות את העבר הלא צודק הזה".
מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר, עו"ד אמי פלמור, שעמדה בראש הוועדה למיגור הגזענות ויזמה את הדו"ח המיוחד שהביא את משרדי הממשלה להתמודד עם התופעה, דיברה על התהליך שעבר ועובר על החברה הישראלית בעקבות הדו"ח המיוחד.
בסיום הכנס הנחתה עו"ד פוליטיס את עורכי הדין המתנדבים בתהליך הנדרש להגשת בקשות מחיקת הרישום הפלילי.