על פי התביעה, הנתבעים מתגוררים או בעלי דירות בשכונת ״נוף העמק״ שבמגדל העמק, בבתים שהוקמו בראשית שנות ה־80 על ידי משרד הבינוי והשיכון ובמסגרת הקמתם, הותקנו בבתי הנתבעים גגות אסבסט. בראשית שנות האלפיים, חלחלה ההכרה כי אסבסט הינו חומר מזיק ומסרטן, ולאחר מספר שנים של דיונים נחקק בנושא החוק למניעת מפגעי אסבסט ואבק מזיק, אשר קבע הוראות להסרת אסבסט ממבנים (בעיקר ציבוריים) והטיל את האחריות על בעליהם של מבנים ונכסים בהם מתקיים מפגע אסבסט.
במשך שנים עיריית מגדל העמק פעלה לשכנע את משרד הבינוי והשיכון, כמי שהקים מבנים אלה, לדאוג להחלפתם של גגות האסבסט, אך נתקלה בחומה בצורה של סירוב בטענה שמדובר בנכסים פרטיים בבעלותם של בעלי הדירות, ועל כן האחריות להחלפתם של גגות האסבסט מוטלת על כתפיהם ולא ראוי להשקיע כסף ציבורי במטלה זו. למרות זאת בשנת 2013 הצליחה העירייה לקבל ממשרד הבינוי והשיכון, הסכמה להשתתפות משרד הבינוי והשיכון בסך 3 מיליון שקלים שיועברו כמענק למטרה זו, כפוף לגביית השתתפות מבעלי הדירות בשיעור 20% מעלות העבודה וכן כפוף לכך שהעירייה היא שתבצע את העבודה ותשא בכל האחריות לכך.
עם כניסתו לתפקיד של שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, שוכנע השר בנחיצותו של הפרויקט וחשיבותו הבריאותית לאלפי תושבי שכונת ״נוף העמק״, ואולם לאור עמדת גורמי המקצוע במשרד לא תקבל העירייה מענק כלל, אלא רק התאפשר כי כספי תקנת ״ישן מול חדש״ העומדים לרשות העירייה מתוקף חתימתה על הסכם גג ושיווק יחידות דיור על בסיס השנים הבאות יוקדמו לביצוע מידי לטובת החלפת גגות אסבסט. חרף השינוי בעמדת המשרד, בעטיו הכספים לא הועברו לעירייה כמענק אלא נגרעו ממקורותיה על חשבון תקציב עתידי שמיועד לה, החליטה העירייה שלא להגדיל את שיעור ההשתתפות מהתושבים והותירה אותה על 20% מעלות העבודה.
העיריה בתחילה פרסמה כי ההשתתפות תעמוד על 4,500 שקלים לכל דירה בשכונה, וזאת על בסיס אומדן העלות שהיה ברשותה, אולם לאחר שהתברר כי מחיר הזכייה נמוך מהאומדן, היא עדכנה את סכום ההשתתפות על סך של 4,000 שקלים לדירה. בחודש אוגוסט 2017 הוחל בהחלפתם של גגות האסבסט ולפני כשנה בחודש פברואר, הושלם הפרויקט בהצלחה לאחר החלפת כל גגות האסבסט בכל בתי השכונה.
כעת, נותרו מכל התושבים, 14 בעלי דירות שלא שילמו את סכום ההשתתפות וכאמור בעיריית מגדל העמק, החליטו לא לוותר על הכספים והגישו תביעה בבית משפט השלום בנצרת.