ד', שעובד בניקיון, מזה כשלוש שנים בבית החולים "העמק", אוסף אשפה ממחלקות ומפנה אותם לאתר הפסולת של בית החולים. אבל את מה שקרה לו לפני כחודש אף אחד לא הכין אותו לזה, כאשר הגיע לדחסן האשפה שהיה מלא באשפה וכאשר טיפל בפסולת, רגל של תינוק נפלה עליו מהדחסן. "פתאום נפלה עליי רגל של תינוק. נכנסתי להלם מזה", סיפר ד' למקורביו והוסיף: "לא הבנתי איך זה קרה ומאיפה הגיעה הרגל לפח הזבל ומי זרק אותה בכלל. במקום היה מנהל שלי שתיעד את זה בצילום. זה בניגוד לנהלים. כל איבר של תינוק צריך לקבור. הזעיקו למקום בכיר במחלקת הפתלוגיה שמיהר לקחת את הרגל. מאז המקרה הזה אני בטראומה ולא מתפקד, זה עולה לי כל הזמן בראש – יצאתי מאז כבר פעמיים לחופשת מחלה".
ד', שלקה בטראומה בעקבות המקרה, מיד דיווח על המקרה וביקש לעבור לתפקיד אחר בבית החולים, אבל נתקל בסירוב מצידם. "למרות שביקשתי מבית החולים, לעבור לתפקיד אחר, הם ביקשו ממני לחזור לעבוד באתר הפסולת", סיפר ד' למקורביו והוסיף: "אני לא מסוגל לחזור לעבוד במקום הזה. כל הגוף שלי רעידות, טראומה וסיוטים מהרגל של התינוק שמצאתי"
למרות שבבית החולים אמרו ל-ד', שאם הוא יפנה לעורכי דין אחרת הם לא יתנו לו קביעות, הוא שכר את שירותיו של עו"ד יריב ואקנין, כדי להגיש תביעה נגד בית החולים על הנזק הנפשי שנגרם לו בשל החשיפה לרגל של התינוק. במכתב ששלח עו"ד ואקנין לבית החולים בעמק, הוא דורש לדעת האם נערכה בדיקה מעמיקה באשר לשאלה כיצד הגיעה הרגל לפח האשפה, האם המקרה דווח למשרד הבריאות, האם הוקמה ועדת חקירה, כיצד אירע דבר כזה חמור, והאם הוריו של התינוק המת עודכנו בעניין. בנוסף לכך, הוא תובע מבית החולים שלא לפגוע בתנאי העסקתו של ד' ולהעביר אותו לעבוד במקום אחר ולא באתר הפסולת בגלל הטראומה ממנה הוא סובל.
כעת עו"ד ואקנין, טוען כי מדובר במקרה חמור ויש חשש שהיו מקרים נוספים בהם נזרקו חלקים מגופותיהם של תינוקות מתים לאתר הפסולת והוא שוקל להגיש תביעת נזיקין נגד בית החולים, או תביעה ייצוגית.. במכתב תגובה ששיגר פרקליט בית החולים לפני כשבועיים, נכתב כי הנושא נמצא בטיפול וכאשר יהיו תוצאות יעביר אותן אליו.