לאחר הפסיקה עתר שוב בבקשה לצו ביניים וכן לדיון חוזר . הוא לא קיבל את מבוקשו וגורש וכעת הורה בג"ץ שלא יתקיים דיון נוסף ובכך נסתם הגולל על חזרתו לארץ.
עומר שאקיר פעל בישראל מטעם ארגון HRW (משמר זכויות האדם), ובאמצעותו קיבל את אשרת השהייה שלו בארץ. בשנים האחרונות פעל עומר שאקיר במטרה לקדם את החרם על ישראל במגוון דרכים ופירסם בדף הטויטר שלו קריאות רבות להחרמת חברות העבודות בישראל.
לטובתו התערבו עשרות ארגוני שמאל אשר טענו שדבריו הינם מאבק בכיבוש ולא קריאה לחרם אך טענתו אלו נדחו.
בהחלטה לגרשו כתב השופט ניל הנדל עולה, כאמור, כי בניגוד לחששות שהביעו ידידי בית המשפט בהליך דנן, שר הפנים ערך הבחנה ברורה בין עצם פעילותו של Human Rights Watch בישראל ובאזור לבין עניינו האישי של מר שאקר. הבחנה זו נומקה במאפייני הפעילות של המערערים, ועולה ממנה כי לא יהיה בהחלטת השר – וממילא, בהכרעה הנוכחית – כדי לסגור את שערי המדינה בפני נציגים אחרים של הארגון, או ארגונים דומים אחרים. די בכך כדי להקהות את עוקץ החשש שהביעו ידידי בית המשפט, מפני פגיעה קשה בפעילותם של ארגוני זכויות אדם המבקרים את המדיניות הישראלית בשטחים. אכן, כאשר ביקורת כזו גולשת לקריאות לחרם, ויוצרת דה-לגיטימציה לישראל ולמדיניותה, היא עלולה ליצור קושי במונחי חוק החרם
כך גם השופטת יעל וילנר ציינה אין להתערב בהחלטת שר הפנים שלא לחדש את רישיון הישיבה של המערער בישראל, וזאת, לדידי, גם אלמלא היינו נדרשים לשאלה, המורכבת כשלעצמה, בדבר זהות הגורם לו יש לייחס קריאות לחרם מצד אדם הפועל בשם ארגון אשר אינו מוגדר כארגון חרם. 'עברו' העשיר של המערער המלמד כי ידיו רב לו בקידום ובעידוד חרמות על גורמים ישראליים, והלה אף לא טען כי בכוונתו לחדול מפעילות זו במהלך שהייתו בישראל. כל אלה יוצרים, בעיני, מסה קריטית המעידה על כך שההשתייכות הארגונית לה טוען המערער משמשת, במקרים מסוימים, אך כסות לפעילות החרם הענפה אותה הוא קידם זה מכבר ועודו מקדם – כאדם פרטי"
בהחלטה הפעם ציינו שוב השופטים שאין מדובר בסוגייה עקרונית הנוגעת לחופש הביטוי או מאבק בכיבוש אלא בגירוש פעיל חרם מרכזי בהתאם לחוק איסור הכניסה לישראל לפעילי חרם
מארגון זכויות האדם בצלמו ברכו ואמרו. הצדק והיושר הופיעו .אנחנו מברכים את השר ארדן שמוביל מאבק נחוש בחרם ובפעילי החרם. ומקווים שכעת יסלל הדרך לגירוש הסופי של מנהיג תנועת החרם עומר ברגותי .אשר מונח על שולחן שר הפנים אריה דרעי ועבר את אישור היועץ המשפטי לממשלה. מאבק בחרם זהו מאבק למען זכויות אדם ונגד שנאה והסתה ואנטישמיות.