לפי המסמך מתיק החקירה ההאזנה התרחשה בחניון התת-קרקעי של משרדי יחידת החקירות להב 433 בלוד. המקרה התרחש בתחילת שנת 2019, ביום החמישי לחקירתו של נוה בפרשה שכונתה "מין תמורת מינויים". היא הובילה בסופו של דבר לכתב אישום בכפוף לשימוע נגד נוה ונגד השופטת אתי כרייף.
על פי הפרסום את חקירת נוה ניהלו חוקרים בכירים ביחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) – סגן ניצב אסף וולפיש יחד עם רב-פקד אודליה שטרנברג ואחרים. הם גם אלה שביקשו את הארכת מעצרו של נוה בבית משפט וקיבלו לצורך החקירה 7 ימי מעצר בית. נוה, שהגיע ממעצר הבית לחקירה, ביקש במהלכה להיוועץ עם סנגורו, עורך הדין בועז בן צור.
לפי המסמך, נראה שהחוקרים החליטו לערוך לו תרגיל המנוגד לכאורה לחוק, ולתעד את השיחה הזאת. הם אמרו לנוה כי חדר ההיוועצות תפוס על ידי חשודים אחרים, והציעו לו במקום זאת לרדת לחניון להב 433 בקומה מינוס 1 – שם לדבריהם יוכל לקיים שיחה דיסקרטית עם בן צור.
רפ"ק שטרנברג ליוותה את נוה לשם, ובאותו חניון חיכה לו קצין משטרה אחר בדרגת פקד, אבי שטאובר, שקיבל הוראה משטרנברג – שאגב שניהם עורכי דין – והקליט את השיחה של נוה עם סנגורו בן צור במשך 20 דקות מסיבה שאינה ברורה, ואולי בגלל החשש כי קיבל פקודה לא חוקית, החליט אותו קצין להעלות על מזכר את ההוראות שקיבל. במזכר שהגיע לידי ynet ובראשו הסיווג "סודי" נכתב: "היום סביב השעה 12:50 רפ"ק אודליה שטרנברג יחד עם החשוד אפי נוה, ירדו לחניית להב קומה מינוס 1 כדי, לבקשת אפי לשוחח עם עורך דינו, בפרטיות וביחידות".
פקד שטאובר הוסיף: "עת דיבר אפי עם עורך דינו, ביקשה ממני רפ"ק אודליה שטרנברג להפעיל מכשיר הקלטה שהיה עמי. הפעלתי בצד את המכשיר מסוג SONY שחור בשעה 13:00. בשעה 13:20 סיימתי את ההקלטה בצד, כשהייתי לבדי".
בעקבות הממצאים פנה עו"ד בן צור במכתב חריף לפרקליטות מחוז מרכז וביקש לקבל לידיו את ההקלטה. "מדובר בהקלטת סתר, ולא סתם, אלא של שיחה חסויה בין עורך דין ללקוח – ראש לשכת עורכי הדין דאז", טען בן צור. "זאת נעשה תוך תחבולה אסורה עת אותם קצינים גרמו למרשנו להאמין כי מדובר בשיחה פרטית עם עורך דינו".
לטענת בן צור ביצעה המשטרה שורה של עבירות פליליות: האזנת סתר, פגיעה בפרטיות, הפרת חיסיון עורך דין לקוח ועוד. בנוסף לקלטת ביקש בן צור את פרטי הקצינים כדי להגיש תלונה במח"ש ואת הפרטים של הגורמים בפרקליטות שליוו את החקירה ואישרו לדבריו את האזנת הסתר.
ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל פועלת על פי חוק וכך גם היה במקרה זה. למען הסר ספק נבהיר, לא היו דברים מעולם. שיחתו הטלפונית של נוה עם עורך-דינו לא הוקלטה בשום שלב על-ידי החוקרים, וכל ניסיון לרמז אחרת הריהו שגוי וחוטא לאמת".
מהפרקליטות נמסר: "המזכר שנוסח באופן לא ברור תיעד את עצם הפעלת מכשיר ההקלטה וזאת לשם שיחה מאוחרת בין נוה לחוקרים. שיחתו של נוה עם עורך דינו לא הוקלטה אלא השיחה בין נוה לחוקרים. הדברים עולים באופן ברור מתמליל שיחה זו שהועבר להגנה".
ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד אבי חימי, פירסם הודעה בה נאמר ״זה עתה פורסם שמשטרת ישראל הקליטה, במודע ובכוונת מכוון, שיחת ייעוץ בין ראש הלשכה לשעבר, עורך דין אפי נוה, לבין סניגורו, עורך הדין בועז בן צור. הזעזוע שאני חש, שאין לי מילים לתאר אותו, הוא על הפגיעה הקשה בקודש הקודשים של מקצוע עריכת הדין, ושאי אפשר להפריז בחשיבותו – חיסיון בין עורך דין ללקוח. זוהי חציית קו אדום ואיני מתכוון לעמוד מנגד, ומיד עם כינון הממשלה הבאה אפעל לקידום הצעת חוק זכויות הנחקר שיסדיר אחת ולתמיד את נושא זה".
חשיפת אלי סניור כי משטרת ישראל צוטטה ביודיעין ובסתר לשיחה בין עו"ד אפי נווה ובין עורכי דינו היא לא רק חציית קו אדום, היא סימן לאבדן דרך מוחלט ולצערי תמרור אזהרה לגל אזרח במדינת ישראל שזכויותיו הבסיסיות ביותר יכולות להרמס. זהו המשך ישיר להתנהלות מוזרה עד כדי מזעזעת בה מכשירה מדינת ישראל פריצה על ידי עיתונאית למכשירו של נווה ומעניקה לה חסינות וכמו להוסיף חטא על פשע כעת אנו מגלים כי בחר מי שבחר במשטרה והפרקליטות להכשיר שרץ נוסף והוא הפרת חיסיון עו"ד לקוח, אחד העקרונות המקודשים בכל מדינת חוק.
עו"ד ניר יסלוביץ מומחה לפלילים מגיב לחשיפה בזעזוע "מדובר בחציית כל גבול. לא יעלה על הדעת ששומרי החוק יפרו מושכלות יסוד לפיהם אסור להקליט שיחה בין עורך דין לבין לקוח. לא ניתן אלא לכנות התנהגות זו כהתנהגות שיש בה בכדי לגלות דפוס של התנהלות עבריינית שנועדה לפגוע בעקרון ״קדוש״ שכל לקוח יכול להתייעץ עם עורך דינו מבלי שהשוטר מאזין ומצוטט לשיחה כיאה למדינות דיקטטוריות"