אמש התגלה בין חומרי החקירה אשר הועברו לעיון סנגורו של עו"ד נווה, מזכר ממנו עולה חשד כי לכאורה הוקלטה שיחת ייעוץ בין עו"ד נווה לבין סנגורו, זאת בידיעת היחידה החוקרת (להב 433) ובהנחיית מפקדת ביחידה אשר הורתה לפקוד שלה כי יקליט את השיחה עת מקבל נווה ייעוץ על ידי סנגורו וללא ידיעת השותפים לשיחה קרי – עו"ד נווה וסנגורו.
מעבר לעובדה הפשוטה כי ,במידה וכך נעשה, הפרה היחידה החוקרת ברגל גסה את החיסיון הקיים בין עו"ד ללקוח, ויודגש בעניין זה כי בהליך הפלילי ובפרט בשלב החקירה, הסנגור הינו האדם היחיד איתו מורשה החשוד לשוחח ולהתייעץ, כך שבמידה ודברים אלה אכן נעשו נחצה כל קו אדום באופן בוטה בשיטות החקירה של היחידות החוקרות, קו אשר עד כה מעולם לא נחצה. במעשי החוקרים קיים, אפוא, חשד לפליליים באופן מובהק.
חוק האזנת סתר מבדיל בין שתי סוגיות: האזנת סתר מותרת לבין האזנת סתר אסורה. כך שהאזנת סתר מותרת הינה כאשר אחד מהשותפים לשיחה יודע כי היא מוקלטת, לבין האזנת סתר אסורה זאת כאשר אף אחד מהשותפים לשיחה לא יודע שהיא מוקלטת או מואזנת (ישנם חריגים לכלל זה, כדוגמת הקלטת שיחה אשר עורכת המשטרה כאשר בימה"ש מאשר זאת ומוציא צו בעניין).
במקרה זה עסקינן, כאמור, בהאזנת סתר אסורה שהעונש בצידה מגיע עד 5 שנות מאסר, כך שהן נותן הפקודה להאזין והן המקליט ביחידה החוקרת חשופים לכתב אישום פלילי לכאורה.
לסיום, כולי תקווה כי עניין זה איננו מהווה נוהג בשורות היחידות החוקרות ואינו מעיד על הכלל, היות ועניין זה מהווה פגיעה בקודש הקודשים בין עו"ד ללקוח ובפרט בהליך הפלילי.
עו"ד בועז קניג עוסק במשפט פלילי מתמחה במשפט פלילי, צווארון לבן, ומשפט צבאי. המשרד נוסד בשנת 2000 והתמחותו הינה בייצוג נאשמים וחשודים החל משלב ההזמנה לחקירה ועד לסיום ההליך המשפטי.