בחודש יולי השנה, הוטל על אמסלם, צו פיקוח לפיו נאסר עליו להתחבר, ליצור קשר ולשהות במחיצת נערים ונערות למעט שהייה קצרה ואקראית במקום ציבורי. מאז קבלת הצו קצין פיקוח ערך ביקורת ואף הזהיר את אמסלם בחודש אוקטובר, לבל יעבור על הצו. למרות זאת, חצי שעה לאחר שעזב את קצין הפיקוח על על רכב של חברו ובו שלושת ילדיו בני 4 5 ו-9 והללו נסעו לבית כנסת בבת ים. בבית הכנסת בניגוד לצו עמד אמסלם בסמוך לילדים, שוחח עימם והראה להם דבר מה בטלפון הנייד שלו. בעקבות כך, נעצר אמסלם, הוגש נגדו כתב אישום ומעצרו הוארך עד תום ההליכים.
אתמול הגיעו נציגי הפרקליטות והסניגור שלו עו"ד רועי שרמן להסדר טיעון מקל, לפיו אמסלם יודה ויורשע בשתי עבירות של הפרת צו פיקוח ויוטל עליו עונש של חמישה חודשי מאסר מיום מעצרו בחודש אוקטובר. "מדובר מצד אחד באירוע חמור של אדם שאסור לו להיות במגע עם קטינים לפי צו הפיקוח ויש לו עבר פלילי מאוד מכביד בעבירות מין ולכן סברנו שהעונש שלו צריך להיות ממשי", עו"ד בנצ'י עלמיהו.
מנגד טען סניגורו עו"ד שרמן כי: "הנאשם הודה בהזדמנות הראשונה וחסך זמן שיפוטי רב… אבקש לכבד את ההסדר לא מדובר בהפרה חמורה".
"אודה שהתלבטתי האם לכבד את הסדר הטיעון בין הצדדים בהיותו מקל בנסיבות העניין, זאת בשים לב לעברו הפלילי של הנאשם הכולל 3 הרשעות קודמות, כולן בעבירות מין חמורות ביותר בגינן ריצה עונשי מאסר ממושכים ביותר… בנסיבות הללו, להפרת צו הפיקוח יש משמעות רבה, הרבה מעבר להפרת צו שיפוטי רגיל או הפרת צו פיקוח שניתן לנאשם שהורשע בעבירת מין בפעם הראשונה", כתב השופט מיכלס והוסיף: "עם זאת, ובשים לב לעובדה שהסדר הטיעון הוא הסדר סגור ומקובל על שני הצדדים ובשים לב להלכה, לפיה רק במקרים חריגים ביותר יתערב בית המשפט בהסדר טיעון שהוצג בין הצדדים לאחר שאלה שקלו את כל השיקולים הצריכים ובשים לב לנסיבות ביצוע ההפרה, בהם אביהם של הקטינים נכח ביחד עם הנאשם במקום, מצאתי לכבד את הסדר הטיעון".