על פי התביעה שהוגשה על ידי 8 עובדי חברת NSO חברת פייסבוק, הפרה את הדין ואת ההסכם בינה לבינם בכך שחסמה את חשבונות הפייסבוק והאינסטגרם הפרטיים שלהם באופן פתאומי, גורף וללא כל הודעה מוקדמת. לטענתם חברת פייסבוק לא העלתה כלפי התובעים טענה בדבר הפרה כלשהי של ההסכמים בינם לבין חברת פייסבוק, ולמעשה היא לא סיפקה לחסימת החשבונות הסבר כלשהו. "רק לאחר שחלק מהתובעים פנו מיוזמתם, מיד לאחר חסימת חשבונותיהם הפרטיים, כדי לבקש הסבר לחסימה, הטעם היחיד שניתן היה כי החסימה התבצעה בשל הליך משפטי המתנהל בין חברת פייסבוק לבין קבוצת NSO טכנולוגיות בע״מ אשר התובעים הם עובדים שלה או עבדו בה בעבר", נכתב בתביעה.
לטענת אותם תובעים ההסכמים בין חברת פייסבוק לבין המשתמשים ברשתות בפייסבוק ואינסטגרם, קובעים באופן מפורש וברור כי חברת פייסבוק רשאית לחסום את הגישה של משתמש לרשת, באופן קבוע או זמני, רק במקרים בהם המשתמש הפר את תנאי הוראות ההסכמים. בכל הנוגע לרשת פייסבוק, ההסכם אף קובע כי ניתן לחסום את המשתמש רק במקרה שהפר את ההסכמים באופן ברור, חמור או חוזר. "התנהלותה המפרה של חברת פייסבוק בענייננו מהווה חזרה על דפוס התנהגות דומה אותו כבר נקטה בעבר, שכבר נקבע מפורשות על ידי בתי המשפט בישראל, יותר מפעם אחת, כי הוא אסור. בית המשפט הנכבד הבהיר, בשני מקרים נפרדים, את האיסור החל על חברת פייסבוק לחסום חשבון של משתמשים בגין הפרה שאינה הפרה יסודית, או בלא הוכחה כי אכן הופרו הוראות ההסכם. למרות זאת, חברת פייסבוק מפגינה זלזול מופגן בהחלטות בית המשפט הנכבד, וממשיכה לנהוג באותו אופן, כאילו לא אירע דבר", צויין בתביעה.
חברת פייסבוק, כך על פי התביעה, עשתה ככל הנראה שימוש פסול במידע אישי של התובעים שהינו בבעלותם של התובעים ונמסר על ידם לפייסבוק, על מנת לזהות את התובעים כעובדים (או עובדים לשעבר) של NSO, לצורך הטלת ״עונש קולקטיבי״ עליהם, בצורת חסימת חשבונותיהם הפרטיים. כעת אותם עובדים מבקשים מבית המשפט כי יורה לפייסבוק להחזיר את חשבונותיהם. "התובעים מבקשים במסגרת תביעה זו כי ינתן צו מניעה קבוע המונע מהנתבעת לחסום את חשבונות התובעים ברשתות והמורה לה להשיב חשבונות אלה לפעילות, וכן סעדים הצהרתיים נוספים".