הטיסה בוטלה עקב פיצוץ בגלגל – הנוסעים יקבלו כ- 15 אלף ש"ח

במהלך המראת טיסה מפרנקפורט חשו הנוסעים פיצוץ עז שאירע בשל תקלה באחד מגלגלי המטוס, שבעקבותיה עוכבו הנוסעים בשדה התעופה כ-16 שעות. בית המשפט קבע, שחברת התעופה לא הוכיחה שהתקלה שהתרחשה במטוס מהווה נסיבות מיוחדות, וחייב את חברת התעופה לשלם לנוסעים פיצוי מכוח חוק טיבי.

במסגרת פסק דין שניתן על-ידי בית משפט לתביעות קטנות בחדרה, נדונה תביעה שהוגשה מטעם 7 נוסעים (הכוללים זוג הורים וחמשת ילדיהם), כנגד חברת התעופה אוקראין אינטרנשיונל אירליינס בע"מ, אשר עסקה בבקשתם לקבלת פיצוי מכוח חוק טיבי.

בכתב התביעה טענו הנוסעים בין היתר, כי הם רכשו כרטיסים לטיסות שהפעילה חברת התעופה האוקראינית מתל אביב לפרנקפורט וחזרה, אשר כללות חניות ביניים בשדה התעופה קייב, וטיסת החזרה מפרנקפורט הייתה אמורה להמריא ביום 30.8.18 בשעה 5 בבוקר.

אולם ביום הטיסה הגיעו הנוסעים לשדה התעופה בפרנקפורט על מנת לעלות על טיסתם לקייב, אך לאחר שהם עלו על המטוס והוא החל לנוע לכיוון מסלול ההמראה הם חשו לפתע פיצוץ עז, ולאחר מכן התברר כי אחד מגלגלי המטוס התפוצץ. לכן, הם הושבו לטרמינל שם נאלצו להמתין כל היום, עד להמראת הטיסה שהמריאה בפועל רק בסמוך לשעה 20:00 בערב.

לטענת הנוסעים, בשל עיכוב בטיסה הם הגיעו בסופו של יום לארץ באיחור של יממה לערך, ותוצאה מכך נגרם להם עוגמת נפש ונזק ממשי, לרבות אובדן ימי עבודה, החמצת אירוע משפחתי, ואף אחת מהנוסעות שהנה סטודנטית הפסידה מבחן שהיה קבוע יום לאחר מועד החזרה המתוכנן.

חברת התעופה טענה מנגד בין היתר, כי תביעתם של הנוסעים מנופחת ומגמתית, ואישרה כי בעת שהמטוס של טיסתם מפרנקפורט לקייב עשה את דרכו למסלול ההמראה, אחד מגלגליו אכן התפוצץ, וטענה כי למען ביטחונם של הנוסעים היה צורך להתעכב ולתקן את התקלה במטוס, וכתוצאה מכך חל עיכוב בטיסה של כ-16 שעות. עוד טענה, כי במקרה זה היא פטורה מלשלם לנוסעים פיצוי, מאחר והעיכוב בטיסה נגרם בשל נסיבות שלא היו בשליטתה אשר נבעו מתקלה טכנית בלתי צפויה, שבעקבותיה היא נאלצה לבטל את הטיסה.

במהלך הדיון שהתקיים בין הצדדים בפני בית המשפט, נציג חברת התעופה הוסיף וטען כי הטיסה בוטלה עקב קריסתו של גלגל המטוס בעת ההמראה, והציג תמונות המראות שבר בחלק הפנימי של גלגל המטוס, ולאחר קריסתו היה צורך בהחלפת המכלול של גלגלי המטוס. עוד הוסיף וטען בין היתר, כי חברת התעופה לא פעלה להבאת מטוס חלופי אחר, מאחר והדבר היה אורך זמן רב יותר מאשר תיקון התקלה שאירעה במטוס המקורי, וכי חברת התעופה מבצעת בכל מטוסיה בדיקות בסטנדרטים מחמירים מאוד, וגם ביצעה בנוגע למטוס שהפעיל את טיסת הנוסעים מפרנקפורט.

הרשמת הבכירה טלי מירום מבית משפט לתביעות קטנות בחדרה, החליטה לקבל את תביעת הנוסעים ברובה וחייבה את חברת התעופה לשלם להם כ-15,000 ₪, תוך שקבעה בין היתר, כי חברת התעופה לא הוכיחה במקרה זה שהתקלה שאירעה במטוס נכנסת להגדרה של "נסיבות מיוחדות", המקנה לה פטור מלשלם פיצוי כספי בגין ביטול טיסה מכוח חוק שירותי תעופה.

הרשמת ציינה, כי חברת התעופה לא הציגה נתונים לגבי מקור התקלה וגורמיה או דו"ח חקירה מפורט של התקלה ונסיבותיה או ראיות על נהלי בדיקה שוטפים במטוסיה, או דו"חות של הבדיקות האחרונות שבוצעו במטוס ובגלגל שקרס טרם הטיסה, ולכן קבעה כי חברת התעופה לא הוכיחה כי לא היה לה שליטה על התקלה או שעשתה כל שביכולתה כדי למנוע את ביטול הטיסה.

עוד ציינה הרשמת, כי על פי רוב יש לקבוע שתקלה טכנית איננה מהווה "נסיבות מיוחדות", ואינה פוטרת את חברת התעופה מלשלם לנוסעים פיצוי, מאחר ותקלה טכנית מהווה נסיבה "פנימית" שמצויה בשליטת חברת התעופה, להבדיל מנסיבה "חיצונית" כגון מזג אוויר וכו', ולכן חייבה את חברת התעופה לשלם לכל נוסע פיצוי בגין ביטול הטיסה מכוח חוק טיבי בסך של 14,350 ₪ (2,050 ₪ לכל נוסע מתוך שבעת הנוסעים), וסך של 650 ₪ בגין הוצאות משפט.

האמור במאמר זה מהווה תוכן פרסומי. אין באמור לעיל בכדי להוות ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. מאמר זה נכתב על-ידי עו"ד אהוד פאי.

כתבות נוספות מאת עידו אנגל:

טוב שם משמן טוב – אתיקה של חברי ממשלה על קצה המזלג

שמם הטוב של חברי הממשלה ושל כלל נבחרי הציבור, הינו הגורם המכריע להצלחה במילוי תפקידם והערובה להמשך השירות הציבורי בו בחרו. השם הטוב של נבחרי הציבור תלוי בכך שהציבור נותן את אמונו בנבחריו וסבור כי הם פועלים לטובת האינטרס הציבורי וכי הם אינם מנצלים לרעה את תפקידם לטובתם האישית. אי בהירות הדין הינה מכשול צפוי, ולפיכך לשם עיגון כללים כתובים וברורים בתחום ניגוד העניינים של חברי ממשלה מינתה ממשלת ישראל ה- 18 (ממשלתו הראשונה של מנחם בגין) וועדה בראשות שופט בית המשפט העליון שלמה אשר. המלצות הוועדה עוגנו כהחלטת ממשלה, ונקראו "הכללים למניעת ניגוד עניינים של שרים וסגני שרים". הכרת הכללים ואופן פעילותה של הוועדה למתן היתרים מנעה משרים רבים בראש ובראשונה להיקלע למצב בו הם מפרים את הכללים, והיו גם מקרים בהם זכו שרים להגנה על פרטיותם על אף הכלל שהחלטות הוועדה למתן היתרים הינן פומביות. לפיכך טוב יעשו השרים ונבחרי הציבור שיקפידו על קלה כבחמורה, שכן מלבד חובתם המשפטית להימנע מלהיות במצב של ניגוד עניינים, שמירה על כללים אלה מסייעת להם אף לשמור על מעמדם הציבורי ולאפשר את המשך השליחות הציבורית בה בחרו.

מרטין בוקסדורף

איך לקחת משכנתא אחרי פשיטת רגל?

עברתם פשיטת רגל וקיבלתם הפטר? עבר קצת זמן ואתם רוצים עכשיו לקחת משכנתא לסגירת חובות או משכנתא לקניית דירה? אתם כבר בטח מבינים שזה הולך להיות משימה מאוד קשה, היות והבנקים לא יכולים לסבול אנשים שעברו פשיטת רגל ולא מוכנים להסתכל עליהם בכלל.

הסדרי ניגודי עניינים לבכירים – עלה תאנה?

יועץ משפטי לממשלה שמתבטא בשיחות פרטיות כנגד הכפופים לו בגלל עניין אישי; ראש ממשלה שנדרש להעביר סמכויות לשרים שנתונים למרותו והעתיד הפוליטי שלהם נתון בידיו; משנה לפרקליט מדינה שמאשרת לחקור חבר כנסת בחשד שאיים על הממונה עליה; אלה ועוד רבים הינן תופעות שנגרמות מיצירת הסדרים למניעת ניגוד עניינים שאינם מקיימים את התכלית שלשמם הם נוצרו. הסדרי ניגוד עניינים אינם יכולים להיות עוד עלה תאנה. יש צורך בשינוי מהותי ומשמעותי.

מרטין בוקסדורף

מה זה מחיקת נתוני אשראי שלילי? מרטין בוקסדורף

נעים מאוד, שמי מרטין בוקסדורף אני מטפל במסורבי משכנתא, כלומר משיג משכנתאות לאנשים שלא מצליחים לקבל משכנתא בעצמם. אני מכיר לעומק ולרוחב את הנושא של דוח נתוני אשראי ואני רוצה להרחיב מעט על הדבר הזה.

האם המצווה יכול לשלוט ביורשים מקברו ?

המאמר סוקר את יכולת המצווה לקבוע הוראות בצוואתו המגבילות את יכולת היורשים לפעול ו/או לממש זכותם ביחס לירושה

הגבלת חשבון בגלל חוק איסור הלבנת הון – מותר לבנק ?

המאמר סוקר תופעה חדשה לפיו בנקים גורמים להגבלת חשבון בגלל נימוקים מכח חוק איסור הלבנת הון ולא בגלל חוסר יתרה מספקת. המאמר דן בשאלה האמנם מותר לבנק לחלל שיק ("להחזיר שיק") כשיש יתרת מספקת בחשבון לפירעון השיק,וזאת בטענה הנובעת מחוק איסור הלבנת הון ?

איך נוצרים מסורבי משכנתא בבנקים? עם מרטין בוקסדורף!

הרבה פעמים אני שומע מאנשים משפטים כמו "לא מצליח להבין למה הבנקים לא מאשרים לא משכנתא, בסך הכול חזרו לי כמה צ'קים וכמה הוראות קבע". אז מה בעצם העניין הגדול עם זה? בואו נדבר:

מרטין בוקסדורף

מומחה למשכנתאות אחרי פשיטת רגל? – פונים למרטין

האם פושטי רגל יכולים לקבל משכנתא בבנקים? התשובה היא בהחלט כן. אבל התשובה היא מורכבת יותר וצריך לענות על כמה קריטריונים, עדי להבין לעומק איך באמת עובדת משכנתא של פושטי רגל בבנקים.

מרטין בוקסדורף

משכנתא חוץ בנקאית למוגבלים כאשר אין ברירה!

נכנסתם להגבלה וחייבים לקבל כסף כנגד שיעבוד הבית? לא רוצים ללכת לאיבוד בין כל החברות החוץ בנקאיות ולהגיע למשכנתא טובה באמת? שמי מרטין בוקסדורף, בעשר שנים אחרות אני מתמודד עם המשכנתאות הכי מורכבות ומסובכות- בהצלחה מרשימה.

הלוואות חוץ בנקאיות – שוק אפור : המדריך להתגוננות

מגפת הקורונה יצר בעיית אשראי לפרטיים ולגופים עסקיים כאחד. על אף הדיבורים על הקלות במתן הלוואות ע"י הבנקים, בפועל – הם בוחנים היטב למי הם נותנים, ודורשים בטחונות שלא תמיד ניתן לספק. במצב זה, יש הפונים לשוק האפור, ושם מתברר לעיתים שנגבתה מהם ריבית גזל. לא צריך לוותר. יש כלים משפטיים למניעת עוול זה. יש כלים למנוע תשלום ריבית גזל ו/או לדרוש החזר של תשלום ריבית ביתר.

מרטין בוקסדורף

הפלייה במשכנתא בין מקבלי הפטר לבין הסדרי חוב

נניח אדם כל שהוא שהבין שהוא כבר מסובך בחובות, בשנת 2016 הוא הגיע למסקנה שהוא הולך לפשיטת רגל ומוחק את כל החובות שלו. הוא לוקח עורך דין ומתחיל הליך פשיטת רגל ובשנת 2018 מסיים בהפטר ומקבל פטור מכל חובותיו.

תיעוד אירוע תאונתי/ביטוחי

תיעוד אירוע תאונתי הוא הפעולה הראשונית המתבקשת שמתרחש אירוע תאונתי. לא משנה אם מדובר בנזק רכוש או נזק גוף !!! … לא משנה אם יש מקום להגיש תביעה או לא וכן באם אתם אחראים או לא !!!

בית

הבנק מסרב לתת משכנתא למרות אישור עקרוני – מה הדין ?

המאמר בוחן משפטית את המצב בו הבנק נותן אישור עקרוני למשכנתא, אך חוזר בו אח"כ מהאישור: האמנם מותר לו ?

הבנק חייב לך !

המאמר עוסק בחובות הבנק ללקוחותיו, ומתמקד בחובת תום הלב של הבנק בכלל ובהפרת חוב הגילוי בפרט. המאמר סוקר פסיקה, מפרט מקרים לביטול ערבות ו/או משכנתא מחמת הפרת חובת הגילוי, ונותן המלצות לחייבים לבנק: ערבים וממשכנים

תאונות בעבודה בימי קורונה

פגיעות בעבודה בימי קורונה

מקווה שיש לך עורכי דין טובים לקראת וועדת החקירה.

עורך הדין בני כץ בפניה ישירה למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן-טוב

אל תיתנו לוירוס הקורונה לבלבל אותכם.

קצת על חשיבות הזכות להיוועץ בעורך דין לפני כל חקירת משטרה – ומה דעתי על 'ערכו' של ייעוץ טלפוני לחשוד בפלילים לפני חקירה באזהרה בתחנת המשטרה – בפוסט לפניכם. נכתב ע"י עו"ד יניב פרץ, שותף מייסד במשרד עוה"ד איתן כבריאן, יניב פרץ ושות' – משפט פלילי, מנהלי וזכויות אדם.

"משפחה זה הכל"

רבים מאיתנו משפחות לניצולי שואה. רבים מאיתנו דור שני/שלישי. ויש כאלו שמתביישים בכך. אבל אני לא. היום אנו מציינים את יום השואה. ואני גאה- אפילו גאה מאוד להיות הנכדה שלך למרות שאתה לא כאן כדי לראות אותי. כבר הרבה שנים. 20 שנה בדיוק. מטורף. סבא. שנים שניסיתי להדחיק את הכאב ודווקא השנה, אולי בעקבות המצב והעובדה שיש לנו זמן רב לחשוב כשכולנו בבית הכאב עוצמתי והדמעות לא מפסיקות לזלוג.

מגיפת הקורונה – איך להתמודד עם החובות ?​

המאמר סוקר דרכי התמודדות עם הבנק ועם החובות, תוך כדי מתן המלצות פרקטיות להתמודדות עם המשבר הכלכלי עקב משבר הקורונה

נגישות