נציבת שב"ס, רב-גונדר קטי פרי, הנחתה כי כל הדיונים המשפטיים שמתקיימים בהיוועדות חזותית ייעשו על רקע סמלי המדינה. זאת, לאחר הפרסום כי השופט איתי הרמלין התנגד לשימוש בסמלים בעת הדיונים במי שנחשדים בעבירות הסתה.
אמש (יום א') פורסם בחדשות 12 כי השופט איתי הרמלין הביע התנגדות לצלם רבים מהעצורים כשמאחוריהם דגל המדינה.
לפי הפרסום של גיא פלד, השופט הרמלין שאל: "מדוע מאחורי העצור דגל ישראל?". אנשי היחידה השיבו: "כך זה אצלנו בימים אלה". השופט הבהיר: "לא מקובל עליי". אנשי היחידה תהו: "גם מאחוריך, כבודו, סמל המדינה".
במקרה אחר, כך לפי הפרסום, שאל השופט הרמלין "למה כתוב על המסך 'עם ישראל חי' ולא 'בית מעצר תל אביב'?". אנשי היחידה השיבו: "לעודד את עצמנו. חברים שלנו נהרגו, אחרים נלחמים". השופט לא השתכנע: "זה לא הפייסבוק הפרטי שלכם, לא אקיים כך את הדיון".
השופט הרמלין: "לא הפייסבוק הפרטי שלכם"
כעת, נציבת שב"ס משיבה מלחמה ומפרסמת הנחייה כי דיונים משפטיים המתבצעים באמצעות מערכת הוויעוד החזותי יעשו על רקע סמלי המדינה ודגל ישראל לצד שם היחידה ממנה מתבצע הדיון בפועל.
בתוך כך, שר הפנים משה ארבל שלח אמש לנציב תלונות הציבור על השופטים, השופט בדימוס אורי שהם, תלונה נגד השופט הרמלין. "בולט וצורם מכל", כתב השר ארבל, "סירובו של כבוד השופט הרמלין להצבתו של דגל ישראל מאחורי חשוד בשעת הדיון בהיוועדות חזותית".
עוד הוסיף: "לא ברור מדוע יש פגם בהצבת דגל ישראל לצד חשוד בשעה שהוא נמצא בבית מעצר של שירותי בתי הסוהר ומשתתף בדיון מעצר בהיוועדות חזותית. נהפוך הוא, טוב עשו אנשי שירות בתי הסוהר אשר פעלו כדי להשוות ככל שניתן את תנאי הדיון בהיוועדות חזותית לתנאי הדיון באולם בית המשפט".