מכה לרון קובי – סכום הפיצוי שישלם לחבר מועצה בטבריה שולש

שופטי ביהמ"ש המחוזי בת"א קיבלו את הערעור שהגיש חבר המועצה דוד אוחנה והגדילו את סכום הפיצוי שיקבל מקובי על פרסום לשון הרע במספר מקרים
אייל חן |
רון קובי, צילום: יוסי אלוני, פלאש 90

מכה לרון קובי. הרכב שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב שילשו את סכום הפיצוי אותו ישלם קובי לדוד אוחנה חבר מועצת העיר בשל פרסום לשון הרע ובמקום 40 אלף שקלים ישלם 120 אלף שקלים פיצוי ועוד תוספת של עשרת אלפים שקלים הוצאות ובסה"כ ישלם קובי 152 אלף שקלים.

התובע, חבר מועצת עיריית טבריה, טען בתביעתו כי רון קובי פעל תקופה ארוכה באופן אובססיבי בסדרת פרסומים דיבתיים שמטרתם פגיעה בשמו. לטענתו, קובי הוא "מכונת דיבה" היורה בקצב אש מהיר, סדרה כמעט אינסופית של אמירות דיבה כלפיו וכלפי אחרים במינון שכמותו לא נראה בארץ". לטענתו, הפרסומים המכפישים פורסמו מידי יום, מספר פעמים ביום, במספר רב של פרסומים, מהארץ ומחו"ל, בטקסט ובתמונה וגם בווידאו, בצהריים ובערב, בפייסבוק וגם בווטסאפ.

מנגד, רון קובי טען אז, כי מהותה של התביעה היא לחבל בסיכויו של קובי במסגרת התמודדותו לתפקיד ראשות עיריית טבריה. ולגישתם, תביעה זו היא תביעה נוספת בשרשרת של תביעות השתקה אשר מוגשות כנגד קובי, אשר פעיל חברתי מוביל בעיר טבריה. לטענתם, אותם אנשי ציבור אינם מסוגלים לספוג ביקורת ציבורית לגיטימית, אינם יכולים לשאת את העובדה כי הוא המועמד המוביל לראות העיר טבריה, ובוחרים לעשות שימוש לרעה בהליכי משפט כדי לפגוע בחופש הביטוי של קובי ולפגוע במועמדותו לתפקיד ראשות העיר טבריה.

"לא הבעת דעה"

שופט בית משפט השלום בזמנו אביים ברקאי, דחה אז את טענות רון קובי וציין בפסק הדין כי ממקרא הפרסומים עולה תמונה חד משמעית כי אלו נועדו כדי להכפיש את שמו של התובע, לבזותו ולגרום לו ללעג והוסיף כי אין לראות בטענות התובע טענות סרק שיש בהן אך כדי לגרום להשתקתו של קובי. "הרושם המתקבל ממקרא הפרסומים הוא שהתובע מוצג כאיש מושחת שמועל בכספי הציבור ומתעשר על חשבונם, הפרסומים מייחסים לתובע האשמות פליליות וביניהן, האשמות חמורות של שיתוף פעולה בזיוף מסמכים והונאה . כמו כן, הפרסומים מייחסים לתובע מעשי שחיתות ומרמה, מעשי "קומבינות" ופרשות מפוקפקות", כך כתב והעמיד את סכום הפיצוי על 40 אלף שקלים.

קובי ואוחנה ערערו על פסק הדין, כאשר נטען בין היתר כי "המידע שפורסם מוצג בצורה פסקנית, עובדתית, לא כהבעת דעה, לא כמטאפורה אלא כאילו מדובר במידע קונקרטי ואמין שמגלה אותו בחשיפות, כאילו יש לו מידע שלנו אין והנה הוא הולך לחלוק אותו אתנו". בסופו של דבר הסמיכו הצדדים את הרכב השופטים לקבוע את סכום הפיצוי וקבעו כי חלף הסכום שנפסק לפסק דינו של בית משפט השלום (40 אלף שקלים) יבוא הסכום של 120 אלף שקלים.


עו"ד מוטי גרוס

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות