השגת תור במשרד הפנים זו משימה כמעט בלתי אפשרית. אזרחית שקיבלה דו"ח תנועה והחליטה להישפט עליו, עדכנה במכתב למשטרה את כתובתה החדשה, אך אלה העדיפו לשלוח לכתובת המעודכנת במשרד הפנים ובית המשפט הורה על ביטול כתב האישום נגדה.
בחודש דצמבר האחרון הוגש כנגד נהגת כתב אישום בעבירת שימוש בטלפון שלא באמצעות דיבורית בעת שהרכב היה בתנועה, בתיק בית המשפט נסרק אישור מסירה אשר חזר בציון – "לא נדרש" ולאחר שהנהגת לא התייצבה לדיון, ניתן פסק דין בהיעדר ונגזר עליה קנס בסך 1,000 שקלים.
הנהגת לא ויתרה והגישה בקשה לביטול פסק הדין שניתן בהיעדר לאחר שנטען כי הדיון התקיים ללא ידיעתה. במסגרת בקשתה צוין, כי כתב האישום ומועד הדיון לא נשלחו לכתובת שציינה בבקשה להישפט אלא לכתובת אחרת, זאת על אף שבידי המאשימה היה המידע העדכני אודות מענה. במסגרת הבקשה טענה הן לעניין אי ביצוע העבירה המיוחסת לה והן לעניין אי התייצבותה.
עומס במשרד הפנים
במהלך הדיון הבהירה המבקשת כי המען לא עודכן במשרד הפנים, בשל קושי בקביעת תור במשרד הפנים ומכתב הזימון לדיון נשלח למען במשרד הפנים, למרות שהמען העדכני צוין במפורש במסגרת הבקשה להישפט ואף אישור המרכז הארצי לפניות נהגים אישור קבלת הפנייה למען זה.
השופטת קיבלה את הבקשה והורתה על ביטול פסק הדין שניתן בהיעדר ולאחר הנהגת עתרה לביטול כתב האישום מחמת התיישנות והשופטת מיכל דואני בהירי קיבלה את הבקשה. "המבקשת הוכיחה כי לא זו בלבד שלא נמנעה מלקבל את דבר הדואר, שהרי הגדילה והודיעה בבקשתה למרכז הארצי פרטי כתובתה העדכנית. מרגע שהמשטרה מאפשרת למבקש-נאשם לעדכן כתובת אחרת, במסגרת טופס בקשה להישפט, הרי שחזקה כי התנהלותה למול המבקש תהייה לכתובת זו", כתבה השופטת.
עוד נכתב בהחלטה: "בנסיבות תיק זה, מצאתי לקבוע כתב האישום וההזמנה לדין לא נשלחו בתוך שנה, מיום הבקשה להישפט, לידי המבקשת".