בית המשפט העליון הפך את ההחלטה של שתי ערכאות והורה כי אוריאל פרץ יישאר במעצר, לפחות עד הגשת תסקיר בעניינו. פרץ, בנה של רילי פרי ז"ל שאביו משה נאשם ברציחתה, הואשם בארבעה אישומים שכללו עבירות של תקיפה ואיומים כלפי המתלוננת ומשפחתה, כאשר האיום הראשון התרחש ביום ה-30 להירצחה של אמו והתחיל בבית העלמין ועד לסעודה בבית הכנסת תוך איומים קשים מצד הנאשם.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי יחידת התביעות של מחוז מרכז, כאשר הוא ייחס לפרץ ארבעה אישומים בגין תקיפה של בת זוג ואיומים על בת זוג, כאשר המוקדם שבהם בגין אירוע שהתרחש לכאורה ב-13 בינואר השנה, והמאוחר שבהם בגין אירוע שהתרחש בחודש יוני האחרון, כחודש לאחר שאביו של המשיב המית את אמו של פרץ – גרושתו.
פרץ, על פי כתב האישום איים על המתלוננת, בת זוגו, ועל אביה כי ירצח אותם וכן איים על אביה כי ישלח אדם "לטפל" בו, כל זאת במהלך יום ה- 30 למותה של אמו ובעת שהמתלוננת הייתה בחודש השמיני להריונה. בנוסף נהג באלימות כלפי המתלוננת בעת שניסתה לצאת מהבית, איים עליה כי "אינה יודעת למה הוא מסוגל", ואף אמר לה, לאחר מות אמו, כי "הצער שנגרם לאמא שלי זה כלום לעומת מה שיקרה לך ומה שתרגישי" .
"מסוכנות גבוהה"
למרות בקשת יחידת התביעות של המשטרה להותירו במעצר עד תום ההליכים, בתי המשפט השלום והמחוזי החליטו לשחררו באיזוק אלקטרוני. המשטרה לא ויתרה והגישה רשות ערעור לבית המשפט העליון בו נכתב: "המסוכנות הגבוהה העולה מהמעשים, הורה בית המשפט על מעצרו של המשיב בפיקוח אלקטרוני, בפיקוחן של שלושה מפקחים בני משפחתו, וזאת אף בלא לקבל תסקיר של שירות המבחן בעניינו. העוררת תטען כי החלטות הערכאות קמא מצדיקות מתן רשות ערר לאור הסכנה הגבוהה והחריגה הנשקפת למתלוננת. מעצרו של המשיב בפיקוח אלקטרוני, למצער בשלב זה ולחלופה שנבחרה, מקים חשש של ממש לפגיעה בגופה ואף בחייה. ודאי שלא היה מקום להורות כאמור בלא תסקיר שירות מבחן".
בתום הדיון שהתקיים ולאור הערות בית המשפט, הסכימה באת כוחו של פרץ כי הבקשה של המשטרה תתקבל, באופן שהחלטת בית משפט השלום משבוע שעבר תבוטל, פרץ יוותר המעצר ועניינו יושב לדיון לבית משפט השלום אשר יבחן את סוגיית החלופה, לרבות היתכנות המעצר בפיקוח אלקטרוני, לאחר קבלת תסקיר מעצר.