ארגוני ההצלה למינהם בדרך כלל מסייעים לאזרחים שנפגעים, אך לפעמים יש מתנדבים שעושים את ההפך הגמור.
תושב בני ברק בן 52, שהיה בדרך לעזור שילד שנפגע בעיר, תקף אדם שנתן מכה לרכבו במכות אגרוף.
שופטת בית המשפט השלום בתל אביב, ענת יהב התחשבה בנאשם והחליטה לבטל את הרשעתו של המתנדב בפלילים והורתה לו לבצע עבודות לתועלת הציבור בהיקף של 200 שעות בבית אבות ולפצות את המתלונן ב-2,000 שקלים.
על פי עובדות כתב האישום, נסע המתנדב ברכבו בבני ברק, בדרך לטפל בילד שנפגע.
בדרך חש שאדם פגע ברכבו ובתגובה במקום להמשיך בדרכו לטפל בילד, עצר הנאשם את רכבו, יצא בצורה מאיימת, התקדם לעבר המתלונן והכה אותו במספר מכות אגרוף לפניו. כתוצאה מכך נשברו משקפי הראייה של המתלונן.
בשירות המבחן טען הנאשם כי בדיעבד הוא מבין שלא היה צריך לצאת מרכבו אלא להמשיך ולטפל בילד שנפגע והיה זקוק לעזרה.
כמו כן הוא ביטא חרטה על כך שניהל הליך הוכחות בבית המשפט וכן על כך שהילד שנפגע, לא קיבל עזרה רפואית.
עוד ציין בפני שירות המבחן כי התנהגות אלימה זו אינה אופיינית לו וכי הוא חש בושה על כך.
נסיבות מקלות
התביעה המשטרתית ציינה כי הנאשם בהליכים מקדמיים, לא הסכים לכל הצעה שהועלתה על ידי התביעה, גם לא להסדר מותנה ועמד על זכותו לנהל הוכחות עד תום.
אולם בשלב מסוים ועוד קודם שהשלים טיעוניו הוא מודה בעבירות שבהן הורשע וכי הוא הביע חרטה והבין את משמעות מעשיו ונוכח כך, התביעה הסכימה לביטול הרשעתו של הנאשם בדין.
השופטת ענת יהב שבסופו של דבר החליטה להתחשב בנאשם ציינה כי מדובר בפגיעה נמוכה בערכים המוגנים שכן הנזק שנגרם למשקפי המתלונן עלו כדי 180 שקלים ותקיפתו לא הביאה לחבלה של ממש או הייתה אלימה, אם כי מדובר באלימות מבזה אל מול קהל אנשים גדול שהלך והצטבר. "לא בנקל, ולאחר ניהול הוכחות יטה בית המשפט לבטל הרשעה, אולם מקרה זה שבו הנאשם, לאחר מתן הכרעת הדין ואל מול גורם פורמאלי של המדינה, מצא להתעשת, להודות במעשיו, ליטול אחריות ואף להירתם להליך טיפולי הכולל רכיב של"צ וצו מבחן, יש בכך פרמטרים חשובים שיש להתחשב בהם", כתב השופטת בהחלטתה.
לצפייה ודירוג כבוד השופטת ענת יהב