ארבעה חודשים לאחר הריקול הגדול וסגירת מפעל שטראוס עלית בשל חשד לסמונלה במקום, הודיעה היום (א') משרד הבריאות כי לאחר ביקורת תברואתית וטכנולוגית, שנעשתה טרם החזרת אישור יצור נאות, שנעשתה במפעל שטראוס עלית, מאושר למפעל לחזור לפעילות בצורה הדרגתית. משרד הבריאות ימשיך בביקורות עד שניתן יהיה לאפשר למפעל לחזור לפעילות מלאה.
לפי הודעת משרד הבריאות, מפקחי שירות המזון מטעמו ערכו ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית. בעקבות הביקורת אושר למפעל להחזיר לייצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים.
כזכור, באפריל השנה ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה והודעת החזרה יזומה (ריקול) רחבה שדווחה לציבור יום קודם לכן. בביקורת נמצאו ליקויים מהותיים וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה, לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת.
טיפול יסודי
בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות, תגבור כוח אדם ועוד.
במשרד הבריאות מדווחים, כי ממצאי הביקורת שנערכה החודש העלו כי שודרגו מערכות הדיגום הסביבתי, תוצר מוגמר וחומרי גלם. בהקשר זה חשוב לציין כי המפעל יבדוק מעתה כל אצווה לפני שיוצאת מהמפעל.
בנוסף התברר כי בוצעו שיפורים תברואיים נרחבים הכוללים איטום גגות, ניקיון נרחב, החלפת ציוד במידת הצורך, החלפת רצפות ואיחוי סדקים ועוד. בנוסף בוצעה בחינה מחדש ושינוי במבנה הארגוני, הורחבה אחריות היצרן ע"י הרחבת צוות האיכות, כולל בקרי איכות למפעל הממתקים וכן תוספת ונפח גדול יותר עבור תהליך ההמסה (מפעל השוקולד הנוזלי).
הביקורת מצאה עוד כי נקבעו אזורים רגישים יותר במפעל ונקבעו קודי לבוש ונהלים בהתאם.
"משכך", נכתב בהודעת משרד הבריאות, "המשרד רואה לנכון לאפשר למפעל חזרה מדורגת ליצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות ובתיאום עם המשרד ואישור בכל שלב ושלב בחזרה המדורגת. מזמן לזמן ונוכח הוספת מוצרים נוספים, יבחנו התנאים מחדש ובקרה נוספת תתקיים בהמשך על פי הצורך וההתקדמות בפעולות המתקנות".
_________________________________________