בית משפט השלום בת"א דחה את תביעת הדיבה שהגיש פרופסור אמיר חצרוני נגד זכיינית "קשת" ונגד המלהקת אמירה בוזגלו.
בתביעה שהוגשה בשנת 2019 קבל חצרוני על כך שבוזגלו כינתה אותו בשידור "היטלר", לאחר שהוא עצמו שלח את הוריה "להירקב במרוקו".
בית המשפט קבע כי חצרוני יישא בהוצאות המשפט בגובה 20 אלף שקל.
השידור בו נאמרו הדברים הקשים התרחש כבר לפני שבע שנים, במהלך תוכנית הבוקר של שידורי קשת בהנחיית יואב לימור וגלית גוטמן.
בדיון השתתפו חצרוני ובוזגלו והוקראו בו ציטוטים גזעניים של חצרוני מתוך פוסט בו האשים את המזרחים בתוצאות הבחירות.
"כל מיני יהודים, וספק יהודים, וחצי יהודים ממדינות ליגה ג' שהגורם המאחד אותם הוא לנשק קמעות, לאכול חומוס, לשתות בורשט, לקחת קצבאות ולקבל אורגזמה מלריב עם העולם", לשון הפוסט של חצרוני.
בעקבות הדברים, הדיון התלהט לחילופי דברים קשים בין בוזגלו לחצרוני.
בוזגלו כינתה את חצרוני "פאשיסט, גזען ועלוב נפש", חצרוני הגיב: "שום דבר נורא לא היה קורה אם ההורים שלך היו נשארים במרוקו ונרקבים שם, וזה לא הופך אותי לגזען או פאשיסט".
בהמשך כינתה בוזגלו את חצרוני "היטלר". בשל הדברים הקשים ביקש המגיש מחצרוני להתנצל בשידור חי בפני בוזגלו והצופים ולעזוב את האולפן.
השופטת: "ידו על המקלדת קלה מדי"
בתביעה שהגיש חצרוני הוא טען כי דבריו לא היו גזעניים, כי מדובר בדעה אישית שלו ובתפיסת עולם רציונלית.
לדברי חצרוני הוא ספג "מתקפות קשות" מצד מנחי התכנית ובעיקר מצד בוזגלו.
חצרוני טען עוד כי בעקבות האירוע נגרמו לו נזקים רבים, רבים מהם ברמה המקצועית עמו הורדת הטור השבועי שלו באתר NRG, הפסקת המו"מ לליהוקו לתוכנית האח הגדול, דחיית מועמדותו למשרה באוניברסיטה בישראל ועזיבת המדינה כדי לעבוד כפרופסור בחו"ל.
מעבר לכל זאת הוא גם ספג, בעקבות האירוע, איומים על חייו.
את התביעה לפיצוי הוא העמיד על 200 אלף שקלים.
בתום שלוש שנות דיונים, דחה בית משפט השלום את תביעתו.
"אין פירוש הדבר כי דמו של התובע הפקר", נכתב בפסק הדין, "וכי כל מי שמחזיק בדעות קיצוניות לא יוכל לתבוע פיצוי בגין לשון הרע.מסקנתי יפה לנסיבות תיק זה וביחס לתובע שידו על המקלדת בשמו של חופש הביטוי קלה מדי, בוטה, קיצונית וצורמת ושהוא עצמו, בעקבות ביקורת על דעותיו אמר לנתבעת בשידור חי בטלוויזיה שהוריה יחזרו למרוקו וירקבו שם כחלק ממשנתו״.
עו״ד מוטי ארד ממשרד גולדפרב זליגמן, בא כוחם של אמירה בוזגלו וקשת:
״בית המשפט סקר את ההתבטאויות של חצרוני לאורך שנים, שפגעו בציבורים רחבים בישראל, ולאור זאת קבע שאין בהתייחסות אליו במילים גזען ופשיסט משום לשון הרע עליו. בכך הוכרה הזכות של אדם להתבטא במילים קשות כלפי מי שלא חס במילותיו על אחרים. גם הבעת הדיעה על חצרוני כמי שאמירותיו דומות לדעות נאציות, זכתה להגנת בית המשפט, וזו פסיקה שלא היתה כמותה בישראל עד כה".