האם ניתן לשמור על פרטיות המשתמשים בקורקינטים שיתופיים?

אילו המלצות מפרסמת הרשות להגנת הפרטיות כדי להגן על המידע של הלקוחות? ובאילו כלים נוכל להשתמש כדי להמשיך ברכיבה בצורה בטוחה ומאוזנת?
דניאל בן חמו |
קורקינטים בתל אביב (למצולמים אין קשר לנאמר בידיעה), צילום: פלאש 90

הרשות להגנת הפרטיות במשרד המשפטים פרסמה מסמך המלצות לשימוש בטוח ומאוזן, תוך שמירת על פרטיות המשתמשים בקורקינטים שיתופיים. בשימוש בכלי תחבורה חשמליים שיתופיים גלומים אתגרי פרטיות משמעותיים, הנובעים בעיקרם מהעברת נתוני מיקום על אודות המשתמשים, וזאת לצד יתרונותיהם, בין היתר, בהגברת הניידות, הפחתת גודש התנועה והפחתת זיהום האוויר.

תופעת השימוש בכלי תחבורה זעירים שיתופיים הפכה נפוצה מאוד בישראל בשנים האחרונות, בוודאי בזמן חופשת הקיץ במהלכה נעשה שימוש רב בכלי תחבורה חשמליים שיתופים על ידי תלמידים רבים. מבין אמצעי התחבורה הללו, קורקינטים חשמליים הם הנפוצים ביותר בקרב המשתמשים, וזאת בשל היותם ניידים ופשוטים לתפעול, באופן המאפשר השתלבות בתנועה עירונית בקלות ובזריזות, ובשל יכולתם להגיע ליעדים קרובים יחסית שהתאימו בעבר להליכה. לכלי תחבורה אלה יתרונות, כנו למשל, הגברת הניידות, הפחתת גודש התנועה, הפחתת זיהום אוויר, אפשרויות תשלום נוחות למשתמשים ועוד.

הרשות להגנת הפרטיות ניתחה את מסמכי מדיניות הפרטיות ותנאי השימוש של אפליקציות המרכזיות המשמשות את חברות הקורקינטים השיתופיים בישראל, וגיבשה סדרה של המלצות לשימוש בטוח ומאוזן תוך שמירת על פרטיות המשתמשים.

מאגרי המידע אוספים נתונים

אחד החששות לפרטיות כתוצאה משימוש בכלי תחבורה מסוג זה הוא שמידע אישי ונתוני מיקום הנשמרים במאגרי המידע של החברות המפעילות את הקורקינט השיתופי, יזלגו לידי צדדים שלישיים, או שייעשה בהם שימוש שחורג מן המטרות אשר לשמן נאסף המידע האמור.

מטרת המסמך שמפרסמת הרשות להגנת הפרטיות, היא להציב זרקור על התופעה, לסקור את דרישות הדין ולהציע המלצות להתנהלות נכונה לשם צמצום הפגיעה בפרטיות המשתמשים. המסמך אינו מבקש למנוע את השימוש בקורקינטים חשמליים שיתופיים אלא לתת כלים להתנהלות נכונה של המשתמשים בהיבטי פרטיות.

לשם צמצום הפגיעה בפרטיות המשתמשים, ממליצה הרשות להקפיד על בדיקת הגדרת הפרטיות של האפליקציה, להימנע מלקשר, לשתף או להתחבר לאפליקציה באמצעות שירות צד שלישי ולהעניק גישה למיקום רק בעת השימוש בה. כמו כן, ממליצה הרשות כי במהלך השימוש באפליקציית הקורקינט השיתופי, להקפיד על הטמעת עדכוני אבטחה שמפרסם מפעיל האפליקציה על מנת להבטיח הגנה מפני סיכוני אבטחה חדשים, לעקוב אחר הרשאות הגישה של האפליקציה ולאחר השימוש בכלי ממונע שיתופי כשאין כוונה להשתמש שוב בשירות, למחוק את החשבון.

________________________________________________

עו"ד שני רופא

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות