לבית המשפט המחוזי בירושלים, הוגש כתב אישום נגד חאלד, מוניב ומוסעב סבאח, אב ובניו, עמותת לג'נת זקאה אלקודס שנוהלה בידי חאלד, ונגד פיראס טוטח וזאת בגין קידום פעילות חמאס בירושלים.
על פי כתב האישום במהלך שנת 2019 מונה חאלד סבאח על ידי בכירי מפקדת החמאס בטורקיה כאחראי כספים בחמאס ירושלים. במסגרת תפקידו כאחראי הכספים התבקש לסייע בהוצאת כספי חמאס מטורקיה, הכנסתם לירושלים וחלוקתם לפעילי חמאס ומשפחותיהם בהתאם לצרכי חמאס. בהתאם לכך, במספר הזדמנויות הכניס את הכספים דרך מעברי הגבול של ישראל ללא דיווח כנדרש בפני פקיד המכס על הכנסת הכספים.
הפקדות בבנק הטורקי
בהמשך, כך לפי כתב האישום, הוא נדרש להעביר סכומי כסף גדולים יותר לישראל, מה שהקשה על הכנסת הכספים. על כן הוא הפקיד את הכספים לחשבון הבנק הטורקי שהיה בבעלותו וכנגד כספים אלו שקיבל העמיד כספים מהונו האישי בישראל, והעבירם לפעילי החמאס בארץ בסכום של כ-250 אלף דולר, תוך שבניו, מוניב ומוסעב, מסייעים לו כחלק מהחברות שלהם בארגון חמאס.
הכספים הללו, כאמור, הועברו לפעילי חמאס בישראל למשפחותיהם וכן לעבריינים אשר הורשעו בין היתר בעברות טרור, בטחון, והפרה של הסדר הציבורי.
עוד צוין כי במהלך ביקוריו בטורקיה לאורך השנים נפגש חאלד עם פעילי חמאס בכירים במפקדת החמאס בטורקיה, בין היתר עם זכריה נג'יב, שהורשע בגין מעורבותו בחטיפתו של נחשון וקסמן ז"ל ושלושה פעילי חמאס נוספים אשר הורשעו בחטיפתו ורציחתו של השוטר ניסים טולדנו ז"ל, וזאת כשהוא יודע כי מדובר בפעילים בולטים בארגון הטרור.
האם הצטרפה לטיסות
לחלק מן הטיסות הצטרפה לחאלד משפחתו, רעייתו ובניו מוניב ומוסעב, כל זאת על מנת להציג מצג שווא כי מדובר בנסיעה משפחתית. בביקורו האחרון בחודש שעבר הורחב תחום אחריותו והוא מונה כ"אחראי חמאס ירושלים" וזאת לשם קידום פעילות החמאס בירושלים. במסגרת תפקידו התבקש חאלד, בין היתר, להקים ולהניע תשתית צבאית וארגונית בירושלים ובמיוחד להיערך לקראת חודש הרמדאן בשנת 2022.
מוסעב סייע לאביו חאלד ושימש כאיש קשר בינו לבין בכירי מפקדת חמאס בטורקיה, זאת לאור חשש הצדדים כי קשר ישיר בין חאלד לבין פעילי חמאס עלול לעורר את חשד הרשויות בישראל. מוניב סייע אף הוא לחאלד בהעברת מסרים בינו לבכירי מפקדת החמאס בטורקיה ואסף מהם כספים עבור אביו. בשנים 2022-2012 גייס פעיל החמאס, פיראס טוטח, כארבעה מיליון שקלים עבור עמותת לג'נת זקאה אלקודס, זאת ביודעו כי הכספים מועברים למשפחות ויתומים המזוהות עם חמאס וכן, תוך שהוא מודע לכך, כי מטרת העמותה הינה קידום מטרות החמאס, וכי חאלד הינו איש חמאס.
28 מיליון שקלים במשך 13 שנה
בשנים 2020-2007 העבירה העמותה באמצעותו כספים בהיקף של כ-28 מיליון שקלים למשפחות נזקקות, ובהם משפחות פעילי חמאס ומשפחות שהידים. בנוסף, העמותה העבירה חלק ניכר מכספיה ליתומים שאינם מזוהים עם החמאס, זאת כדי להגביר את התמיכה ואת אהדת הציבור בארגון, להטמיע את רעיונותיו ולגייס לשורותיו פעילים נוספים, כל זאת, לשם קידום מטרות החמאס וכחלק מהמאבק במדינת ישראל והפגיעה בריבונותה, ובמטרה להציג את פעילות העמותה כפעילות חוקית אשר לא תעורר חשד במערכות אכיפת החוק.
כתב האישום מייחס לנאשמים (כל אחד על פי חלקו) ביצוע עבירות של מילוי תפקיד ניהולי או פיקודי בארגון טרור, איסור פעולה ברכוש למטרות טרור, איסור הלבנת הון, איסור עשיית פעולה ברכוש אסור, חברות ופעילות בארגון טרור, אי דיווח למיסוי מקרקעין ומרמה, ערמה או תחבולה. הפרקליטות מבקשת להורות על מעצרם של הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם ולחלט מהם כספים ורכוש בהיקף של כ-800 אלף שקלים.