שופטת בית משפט השלום בנתניה הדס רוזנברג שיינרט, הרשיעה נאשם בביצוע שתי עבירות של הפרת הוראה חוקית ובביצוע עבירה של תקיפה. העבירות כוונו כלפי חוסים המאובחנים על הרצף האוטיסטי במרכז תעסוקה בכפר יונה, המצוי בסמיכות לבית הנאשם משום שלטענתו הרעישו לו. "קיים אינטרס ציבורי מובהק להבטיח חיים בטוחים ושקטים לאוכלוסיות מוחלשות, המתקשות לעיתים להגיב לפגיעה בהן ולהתמודד עמה. הצטברותם של המעשים כלפי אותם נפגעי עבירה ופעילותו של הנאשם בצורה מתריסה ומודעת, בניגוד להוראה החוקית, פעם אחר פעם, אינם מאפשרים לשלול ממעשי הנאשם את הפליליות שבהם", כתבה השופטת בהכרעת הדין.
בהכרעת הדין נקבע כי במהלך חודש אפריל 2018, התיז הנאשם מים באמצעות צינור על החוסים שהיו בחצר ההוסטל באופן שהרטיבם וגרם להם לבהלה. בנסיבות אלו, ניסו חלק מהחוסים להסתתר מאחורי גופם של אנשי הצוות. במהלך שתי הזדמנויות נוספות בחודש יוני 2018, השמיע הנאשם מוזיקה בעצמה חזקה ורעש מונוטוני אל עבר חצר ההוסטל , תוך הפרה של צו שיפוטי שאסר עליו להטריד את החוסים בכל דרך. זאת, מתוך כוונה להרתיע את החוסים מלשהות בחצר, על מנת ש"לא יעשו לו רעש".
זוכה מעבירת איומים
בהרשיעו את הנאשם, דחה ביהמ"ש את טענת ההגנה, לפיה יש לזכות את הנאשם מחמת הגנה של "זוטי דברים" בהיות מעשיו קלי ערך, תוך שקבע כי הנאשם לא גילה בהתנהגותו חמלה כלשהי או התייחסות אנושית כלפי אנשים המתמודדים, שלא מרצונם, עם מאפיינים ייחודים ועם קושי בקיום אינטראקציות חברתיות.
עוד נקבע בהכרעת הדין, כי חברה דמוקרטית "צריכה לדעת לגלות סבלנות, לקבל ולהכיל אף את הפרטים השונים שבתוכה, תוך הבטחת קיום בצורה מכבדת ושלווה לכלל החברים בה".
"קיים אינטרס ציבורי מובהק", הוסיפה השופטת, "להבטיח חיים בטוחים ושקטים לאוכלוסיות מוחלשות, המתקשות לעיתים להגיב לפגיעה בהן ולהתמודד עמה. הצטברותם של המעשים כלפי אותם נפגעי עבירה ופעילותו של הנאשם בצורה מתריסה ומודעת, בניגוד להוראה החוקית, פעם אחר פעם, אינם מאפשרים לשלול ממעשי הנאשם את הפליליות שבהם".
לצד הרשעתו בעבירות של הפרת הוראה חוקית ותקיפה, זיכה בית המשפט את הנאשם , מחמת הספק, מעבירת איומים שיוחסה לו.
___________________________________________________
לצפייה ודירוג כבוד השופטת הדס רוזנברג שיינרט
____________________________________________________