חשד להונאת קשישים: התקשרו ולקחו פרטי אשראי

3 חשודים נעצרו בחשד שהתחזו בטלפון לנציגי חברות שירות וטענו בפני הקורבנות כי ישנה בעיה עם הוראת הקבע שלהם ולכן הם צריכים את פרטי האשראי שלהם
רונן לוי |
אילוסטרציה

מחלק ההונאה במשטרת מחוז ת"א עצר הבוקר (יום ג') שלושה חשודים, בני 30-40, מבת ים, ראשל"צ וחולון, בעוקץ קשישים באמצעות אפליקציית תשלומים ברשת. השלושה חשודים בהונאה שיטתית של קשישים בני 70-95 בהיקף של עשרות אלפי שקלים.

החקירה נפתחה לאחר שהתקבלו בחודשיים האחרונים עשרות תלונות שנגעו לפתיחת אפליקציות תשלום רשתיות על שמם של קשישים והוצאת כספים באמצעותן.

על פי החשד, החשודים נהגו להתקשר לקשישים ולהזדהות כנציגי חברת הטלפון וטענו שישנה בעיה עם הוראת הקבע שלהם. על פי החשד, בתהליך שכנוע ותחבולה הצליחו החשודים לקבל מהקשישים את פרטי כרטיס האשראי שלהם.

עם קבלת פרטי האשראי, הפעילו החשודים את האפליקציה עם פרטיהם, כאשר הם מבקשים מהקורבן למסור להם את קוד המסרון שנשלח להם לכאורה מחברת הטלפונים, בעוד שבפועל מדובר בקוד האימות המאשר את הפעלת אפליקציית התשלום.

הונאה שיטתית

מהחקירה עולה, כי החשודים ניצלו את הפעלת האפליקציה מיד והחלו, על פי החשד, לרכוש מוצרים ושירותים בלמעלה מ-100 אלף שקלים

החשודים, בן 35 מחדרה, בן 26 מת"א ובן 25 מהרצליה, נעצרו הבוקר לחקירה בחשד להונאה בכרטיס חיוב בנסיבות מחמירות, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והתחזות לאדם אחר במטרה להונות.

המעצר הזה מתחבר למעצר נוסף, בו בתום חקירה סמויה, נעצרו לחקירה 4 חשודים בעוקץ מתוחכם לפי החשד כלפי מאות אזרחים יוצאי חבר העמים מרחבי הארץ – רכבים, כרטיסי חיוב וכספים נתפסו במהלך הפשיטה על בתיהם.

הפרשייה שהתנהלה עד כה באופן סמוי כונתה בשם "עקיצה בהפקדה", החלה לאחר שבמהלך החודשים האחרונים זיהו חוקרי המשטרה במרחב לכיש, עלייה בעבירות הונאה וקבלת דבר במרמה שמבוצעות בעיקר נגד קהילות יוצאי חבר העמים, מהם נלקחו בעורמה ע"י החשודים עשרות ומאות אלפי שקלים בדפוס פעולה דומה ומתוחכם.

מהחקירה הסמויה עלה החשד, כי לכל אחד מהחשודים ישנו תפקיד מוגדר בכנופייה, והם פעלו באופן נרחב בכלל חלקי הארץ, ועד כה הצטברו במשטרה מעל 100 תלונות, ובמשטרה חושדים כי ישנם מאות נעקצים נוספים שטרם הבינו כי נעקצו או הגישו תלונתם.

חקירה גלויה

במשטרה אומרים כי דפוס הפעולה של החשודים היה שיטתי. הקורבן, כך עלה מהחקירה, מקבל שיחת טלפון ובה עבריין המתחזה לעובד בנק/ חברת אשראי, ומזהיר את הקורבן מפני ניסיון לפרוץ לחשבונו האישי.

בחלק מהמקרים, לאחר השיחה הראשונית לכאורה מחברת האשראי/ בנק, יוצר קשר עם הקורבן אדם המתחזה לאיש חוק או שוטר, הדורש ממנו את פרטיו המזהים כולל פרטי גישה לחשבון הבנק באמצעות אפליקציה, וזאת באמתלה של לבלום את ניסיון הפריצה לחשבונו, ומוקמת הלוואה בשמו. במקרים אחרים, נאמר לקורבן שכרטיס האשראי שלו בוטל והוא נדרש להפקיד כסף לחשבון 'האשראי החדש' שנופק לו ע"י חברת האשראי.

בשלב זה, הקורבן נדרש למשוך במזומן את כספי ההלוואה שהופקדו בחשבונו, ולהעבירם לידיו של אדם שמגיע לפגוש בו. או להפקיד כסף לחשבון האשראי החדש שנפתח לו כחלופה לאשראי שבוטל, וזאת באמצעות עמדות ציינג'ים/ 'מזומן בזמן' הפרוסות במקומות שונים בארץ. השיחות המתחזות מתקבלות ממספרי טלפון הנחזים להיות של חברת האשראי/הבנק/תחנת המשטרה.

כאמור, עם מעבר החקירה לשלב הגלוי, פשטו הבוקר כוחות המשטרה של מרחב לכיש, בהם יס"מ לוחמי מג"ב ויחידות מחוזיות על בתיהם של החשודים (30-40, בת ים, ראשל"צ, חולון), שם נתפסו ממצאים בהם עשרות כרטיסי אשראי, 3 רכבים, משאית, קטנוע, עשרות אלפי שקלים במזומן ואקדח איירסופט.

____________________________________________________________

עו"ד קארין לגטיוי

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות