ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת אישרה את הצעת החוק לפסילת ראיה שהושגה שלא כדין. החוק המוצע מעגן את שיקול הדעת השיפוטי לפסול ראיה שהושגה בניגוד לדין. הצעת החוק מבהירה, כי הכלל יחול על כל ראיה – הודאת נאשם, הודעת עד או ראיה חפצית. שר המשפטים גדעון סער, שקידם את הצעת החוק החל משנת 2005, אמר לאחר האישור כי הוא "מחויב לחזק את זכויות האזרח המתמודד בהליך המשפטי". לדבריו, יש "ערך רב הן בעיגון הכלל בחוק והן בהרחבתו".
החוק מעגן לראשונה בחקיקה את סמכות בית המשפט לפסול ראיה שהושגה שלא כדין. בנוסף, החוק מחיל את כלל הפסלות על כל סוגי הראיות החל מהודאת נאשם, הודעת עד וראיה חפצית.
חוק מתגלגל מ-2005
בהצעת החוק נכתב כי: ״בית המשפט הדן במשפט פלילי רשאי שלא לקבל ראיה, ובכלל זה הודעה, חפץ או כל ראיה אחרת, אם שוכנע שהראיה הושגה שלא כדין וכי קבלתה במשפט תפגע בזכות להליך הוגן, בשים לב לאינטרס הציבורי בקבלת הראיה״. עוד קובע התיקון, כי הוא יחול ״גם אם הושגה הראיה תוך הפרת הדין כלפי מי שאינו הנאשם״ (למשל – עד).
החוק עצמו הוגש לאחר שהצעת חוק פרטית של סער מהכנסת הקודמת נבחנה במשך כשנה בעבודתה של הוועדה המייעצת לשר המשפטים לעניין סדר דין פלילי וראיות בראשות שופטת בית המשפט העליון (בדימוס) עדנה ארבל.
שר המשפטים סער אמר כי מדובר מבחינתו בסגירת מעגל, מאחר ואת הצעת החוק הראשונה שלו בנושא הזה הגיש עוד בשנת 2005. "מדובר", אמר לאחר האישור בוועדת החוקה, "על מהלך חשוב המגן על 3 ערכים חשובים: טוהר ההליך השיפוטי, הזכות של נאשמים להליך הוגן וחובת רשויות אכיפת החוק לפעול בגדרי החוק. אני רואה ערך רב הן בעיגון הכלל בחוק ובהרחבתו. כפי שהתחייבתי במערכת הבחירות ועם כניסתי לתפקיד – אני מחויב לחזק את זכויות האזרח המתמודד בהליך המשפטי מול מערכות המדינה רבות העוצמה, וכך אמשיך לעשות".
_______________________________________________