4 חברי קיבוץ ניר דוד זוכו מתקיפת פעיל במחאה לשחרור נחל האסי

אף שהשופט דחה את הקובלנה הפרטית שהוגשה נגד חברי הקיבוץ הוא העיר כי "נחל האסי הינו בבחינת מקרקעי הציבור ואין למנוע את הגישה אליו"
דנה לווינסקי |
מבט מלמעלה על תוואי האסי בקיבוץ ניר דוד. צילום: פלאש 90

שופט בית משפט השלום בנצרת, דורון פורת, זיכה את ארבעת הנאשמים בקובלנה פרטית שהוגשה כנגד חברי קיבוץ ניר דוד, בטענה כי תקפו פעיל במחאה לשחרור נחל האסי, הזורם בסמוך לקיבוץ ניר דוד. עם זאת השופט פורת חיווה דעתו על הסוגייה וציין כי נחל האסי הינו בבחינת מקרקעי הציבור ואין למנוע את הגישה אליו מפני הציבור הרחב.

בקובלנה שהוגשה נטען כי הקובל שהה במסגרת מחאתו באזור שער הכניסה לקיבוץ. השער, מורכב משני חלקים, האחד למעבר כלי רכב והשני למעבר הולכי רגל. השער היה סגור על שני חלקיו. הנאשמים שעמדו בסמוך לשער, ושלטו על סגירתו ופתיחתו, פתחו את השערים רק לחברי הקיבוץ או המורשים מטעמם.

לטענת הקובל, כאשר נפתח השער להולכי הרגל, על מנת לאפשר יציאה של פלוני מהקיבוץ, התיישב הקובל למרגלות השער, על מנת למנוע את סגירתו על ידי הנאשמים, ובכך לאפשר מעבר של הפעילים. לטענת הקובל, מכיוון שלא נעתר לדרישת הנאשמים לזוז מהמקום, גמלה בליבם החלטה לתקוף אותו על מנת להביא לסגירת השער, כל זאת, תוך שימוש בכוח כלפיו.

משכך, כך נטען, החל הנאשם שמשמש כקב"ט הקיבוץ, לתקוף את הקובל תוך שהוא מושך את השער לכיוון סגירתו ומפעיל כוח ולחץ על גופו של הקובל, כשהוא מטיח את השער בגופו של הקובל. הקובל המשיך וטען כי באותו הזמן, הצטרפו גם יתר הנאשמים וגם הם הטיחו את השער על המאשים והפעילו כוח ולחץ על גופו באמצעות השער.

כאמור בסופו של דבר השופט זיכה את חברי הקיבוץ מכל האישומים הפלילים, לאחר שמיעת ראיות וקבע כי הקובל לא הצליח להוכיח כי הנזקים שנגרמו לו נגרמו על ידי מי מהנאשמים ואת הקשר הסיבתי.

"לסיכום הדיון בעניין זה", נכתב בהחלטת בית המשפט, "אני קובע כי לאחר שמיעת העדויות וההתרשמות מהן, ולאחר שבחנתי את מכלול הראיות נותר בליבי ספק בדבר קיומה של פגיעה של ממש אצל הקובל בעקבות התקיפה, וכן בדבר קיומו של קשר סיבתי בין התקיפה שהוכחה על ידי מי מהנאשמים לפגיעה הנטענת. לפיכך, אני קובע שהקובל לא הצליח להוכיח את התקיימות דרישות סעיף 380 לחוק העונשין לגבי כל הנאשמים, ועל כן יש להורות על זיכויים מעבירה זו, ולו מחמת הספק".

השופט פורת לא הסתפק בכך והעיר את דעתו לגבי הסוגיה של נחל האסי: "גדות נחל האסי הן בבחינת מקרקעי ציבור שלא ניתן לקבל בעלות עליהם. הם לעד שייכים ויהיו שייכים לציבור הרחב, ואין למנוע את הגישה אליהם מפני הציבור הרחב".

___________________________________________________________

לצפייה ודירוג כבוד השופט דורון פורת

___________________________________________________________

עו"ד אסף גל

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות