תיהרס הגדר המקיפה את פרדס אבו סייף ביפו

המחוזי בת"א אישר את ההריסה לאחר שקבע כי הגדר, בשטח של כ-50 דונם, נבנתה בניגוד לחוק וללא היתר. הצו ייכנס לתוקפו בחודש הבא. השופט קאפח: "חומה בלב עיר"
אייל חן |
טרקטור הורס בית

שופט בית המשפט המחוזי בת"א, ציון קאפח, אישר הריסה של גדר המקיפה מתחם המכונה "פרדס אבו סייף" ביפו, שנבנתה בניגוד לחוק וללא היתר בניה כדין בשטח של כ- 50 דונם. צו הריסה יכנס לתוקפו בפברואר. "בית משפט קמא סייר במתחם, תיעד את ביקורו, והגיע למסקנה כי הגדר הבנויה בגובהה המלא מנתקת את המתחם מסביבתו, מוציאה בפועל שטחים המיועדים לשימוש הציבור, ומייחדתם למתגוררים במתחם ומוזמניהם", נכתב בפסק הדין.

המדינה הגישה בקשה למתן צו הריסה ביחס ל-10 מקטעים של גדר שנבנו מלוחות פח אטומים בגובה של כ-4 מטרים ובאורך של כחצי קילומטר, המקיפים מתחם בין הרחובות רובינשטיין והמחרוזת בתל אביב-יפו, הידוע כאמור בכינויו "פרדס אבו סייף".

לטענת המדינה, הגדר על כל מקטעיה נבנתה על מקרקעי המדינה תוך פלישה לקרקע השייכת לציבור, אשר יוצרת מתחם סגור בלב שכונת מגורים המהווה בין היתר אבן שואבת לפעילות פלילית, מקשה על אפשרויות האכיפה המשטרתית במקום, ועל כן יש להורות על הריסתה.

בית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב קיבל את עמדת המדינה, דחה את כל טענות המשיבים, ובהן הטענה לאכיפה בררנית וכן הטענה כי הגדר נבנתה לפני קום המדינה ועל פי חוקים שהיו קיימים בתקופת המנדט לא הייתה חובה לקבלת היתר בניה, קבע כי הגדר נבנתה בניגוד לחוק והורה על הריסתה.

"אינטרס ציבורי"

"העובדה שמוצבת בלב העיר גדר/חומה בגובה של 4 מ', באורך של כ 500 מ' ,אשר סוגרת מתחם שלם שכולל ייעודי קרקע שונים ומוציאה אותו אל "מחוץ לתחום", מחוץ לסביבה הסובבת אותו, מונעת גישה אליו, מונעת אפשרות לראות דרכו ולתוכו ומונעת מעבר בין הרחובות המקיפים אותו, כל אלה מקימים אינטרס ציבורי מיוחד בהריסת אותה גדר", נכתב בפסק הדין.

על ההחלטה זו הוגש ערעור, בו נטען בין היתר, כי גם אם הגדר נבנתה ללא היתר, משפחת אבו סייף מונה כיום 117 משפחות וכ- 650 נפשות והיא מתגוררת במתחם מזה 150 שנה.

השופט קאפח, דחה כאמור את הערעור וציין בפסק דינו, כי "בית משפט קמא סייר במתחם, תיעד את ביקורו, והגיע למסקנה כי הגדר הבנויה בגובהה המלא מנתקת את המתחם מסביבתו, מוציאה בפועל שטחים המיועדים לשימוש הציבור, ומייחדתם למתגוררים במתחם ומוזמניהם. בכך ביטא בית משפט קמא את מסקנתו העובדתית, למצער, באשר להלך רוחו של עובר אורח מן המניין… מבלי להביע דעה באשר לנימוקיו האחרים של בית משפט קמא – די בכך על מנת להותיר את הממצא בדבר קיומו של אינטרס ציבורי על כנו".

צו הריסה יכנס לתוקפו בפברואר 2022, ובהתאם לצו, הוא לא יחול על גדר שבנויה על מקרקעין המיועדים לאזור מגורים מיוחד, שתוחמת חצר בית מגורים וגובהה אינו מעל 1.5 מטר.

__________________________________________________________

לצפייה ודירוג כבוד השופט ציון קאפח

___________________________________________________________

עו"ד פארס כבהה

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות