שופט בית המשפט המחוזי מרכז, חגי טרסי, הרשיע, בהתאם להודאתם, את עבאד אבו גאנם בעבירות סחיטה באיומים, איומים וארגון שמירה ללא רישיון ואת בנו מחמוד אבו גאנם בעבירת ארגון שמירה ללא רישיון. על עבאד אבו גאנם נגזרו 9 חודשי מאסר בפועל וקנס בגובה 30,000 שקלים על מוחמד נגזר מאסר על תנאי וקנס בסך 5,000 שקלים.
על פי עובדות כתב האישום המתוקן, שהוגש במסגרת הסדר טיעון, עבאד אבו גאנם שימש כבעלים בפועל וכ"רוח החיה" ב"שומרי המרכז", עוסק מורשה בתחום השמירה, שפעל ללא רישיון שמירה כחוק – העסק נרשם באופן רשמי על שם בנו מחמוד אבו גאנם.
בתקופה הרלבנטית לכתב האישום פעל עבאד אבו גאנם לאתר בעלי עסקים וקבלנים שאחסנו ציוד יקר ערך וביצעו עבודות בנייה ותשתית באזור רמלה-לוד. לאחר איתור בעלי העסקים והקבלנים, נהג אבו גאנם לפנות אליהם ולהציע להם את שירותי השמירה שלו.
קושי ראייתי
אבו גאנם, נטען עוד בכתב האישום, הבהיר בדרכים שונות לשלושה בעלי עסקים וקבלנים כי השטח בו הם פעלו הוא "אזור שלו" וכי עדיף להם לשכור את שירותי השמירה שלו כי אחרת עלולים להיגרם להם נזקים. בעקבות איומיו של אבו גאנם שכרו בעלי העסקים והקבלנים את שירותיו, באמצעות "שומרי המרכז".
השופט טרסי שקיבל את הסדר הטיעון, קבע כי מדובר לכל הדעות בהסדרים סבירים. כאשר לעבאד אבו גנאם אין הרשעות קודמות. "כתב האישום תוקן לקולא באופן משמעותי על רקע קשיים ראייתים", כתב השופט בגזר הדין. "ההסדר שגובש כולל מענה עונשי ממשי בדמות מאסר מאחורי סורג ובריח, גם אם לפרק זמן מתון. מדובר בעונש המצוי בגדר מתחם העונש ההולם למעשים, ולצד הקנס המשמעותי מייצר מענה עונשי מידתי וראוי".
עוד הוסיף השופט טרסי כי "בוודאי כך הם פני הדברים גם בעניינו של מחמוד אבו גנאם אשר הורשע לבסוף בעבירות של העדר רישיון גרידא. באשר למענה הכלכלי למעשים, מוסכם על השתת קנס משמעותי, אך ברי כי היקף הקנס צריך להלום את העבירות שיוחסו לכל אחד מהנאשמים, ולצד מעשיו של מחמוד אין לפסוק קנס בהיקף דומה לזה של עבאד. עוד יש לקחת בחשבון את השיקולים לקולא, לרבות ההודאה ונטילת האחריות, העבר הנקי של עבאד ועברו של מחמוד שאינו מכביד, וכן את הנתונים האישיים והמשפחתיים".
_________________________________________
לצפייה ודירוג כבוד השופט חגי טרסי
_________________________________________