הרכב שופטי בית המשפט המחוזי תל אביב, בראשות אב"ד רענן בן יוסף, גזר על אוריה עסיס, 12 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי ופיצויים בסכומים הנעים בין 2,500 שקלים ל 15,000 שקלים למתלוננת. זאת, לאחר שהורשע על פי הודאתו בעבירות מין רבות ובעבירות נוספות שביצע ב-48 נערות, רובן במרחב הווירטואלי ללא מגע פיזי של הנאשם וחלקן במהלך מפגש עמן.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, במהלך כארבע שנים, יצר לעצמו הנאשם זהויות בדויות רבות במטרה ליצור קשר עם קטינות, לפתותן במרמה להתכתב עמו ובהמשך להצטלם בעבורו בעירום מלא או חלקי ולבצע בעצמן מעשים מגונים, מעשי אינוס ומעשי סדום. הנאשם איתר את קורבנותיו במרחב האינטרנטי ובאמצעות יישומונים המשמשים כרשתות חברתיות וואטסאפ ואינסטגרם, ופנה ל 48 קטינות בגילאי 13-18 רובן מהמגזר החרדי – דתי. בחלק מהמקרים פנה הנאשם לאותן קטינות ממספרי חשבונות שונים ולעתים פנה לחברותיהן של הקטינות.
עבירה בשלט רחוק
במסגרת גזר הדין ציין בית המשפט כי בחינת הנסיבות העובדתיות בענייננו, מלמדת על מסכת עבריינית חוזרת ושיטתית, שהתרחשה על פני תקופה ארוכה של כארבע שנים, במהלכה ביצע הנאשם עבירות מין מסוגים שונים ועבירות נוספות כלפי קורבנות שונים שהן קטינות, תוך שהוא נוקט בדפוס פעולה דומה של שימוש במרחב הווירטואלי על מנת לאתר את הקטינות ולבצע כלפיהן עבירות מין, על פי רוב ב"שלט רחוק".
בחלק מהמקרים, כך צוין, לאחר שהנאשם יצר עם הקטינות קשר באמצעות אותה שיטה ואותו דפוס פעולה, הוביל הנאשם את הקטינות להיפגש עמו במקומות שונים ובמהלך המפגש הפיזי עמן ביצע בהן עבירות.
"עבירות המין", נכתב בגזר הדין, "שביצע הנאשם בקטינות פגעו בערכים של כבוד האדם והזכות לאוטונומיה של הקורבנות על גופן, נפשן, צנעתן ופרטיותן. מידת הפגיעה בערכים מוגנים אלה גבוהה משום אופיין של העבירות (אשר החמורות בהן גרם אינוס, גרם מעשה סדום, וגרם מעשה מגונה), משום ריבוין, כמו גם העובדה שבוצעו כלפי קורבנות רבים במשך תקופה ארוכה ומתמשכת ומשום הנסיבות הקשורות בביצוען".
השופטים קבעו שהעבירות שעניינן יצירה, החזקה ופרסום של חומר תועבה שביצע הנאשם פגעו בערכים מוגנים של הגנה על קטינים מפני ניצול מיני ופגיעה בכבודם, גופם, נפשם ופרטיותם וכן באינטרס הציבורי מלחמה בתופעת ניצולם של קטינים בתעשיית הפרסומים הפורנוגרפיים.
יצא לציד ברשת
"הנאשם איתר את קורבנותיו במרחב האינטרנט ובאמצעות יישומונים המשמשים כרשתות חברתיות פנה אליהן ויצר עמן קשר, תוך שהוא ניצל את הקלות בשימוש ברשתות החברתיות והאפשרות להסתתר מאחורי מסך מחשב בתוך קירות ביתו ללא הפרעה.", נכתב בגזר הדין.
בית המשפט אף התייחס לפסיקת בית המשפט העליון לפיה ביצוע עבירות במרחב המקוון מהווה דווקא נסיבה להחמרה בענישה, זאת לאור הקלות שבהגעת הנאשם אל הקטינות וחדירתו אל ביתן, במטרה לבצע בהן עבירות מין חמורות ותוך נטילת מינימום סיכון.
"רב הנפגעות", נכתב, "הינן קטינות בנות 13-18 אשר במועד ביצוע העבירות, זהותן האישית והמינית טרם התעצבה. הנאשם היה מודע למצבן זה של הקטינות ובאופן מתוכנן, קר ומחושב, בחר לנצל את חולשתן, תמימותן וסקרנותן ולפגוע בהן מינית. לחלק מהקטינות וכאמצעי פיצוי הציע הנאשם תשלום בתמורה לתמונות ולסרטונים שהפציר בהן לשלוח לו או בתמורה להסכמתן לקיים עמו יחסי מין. לאחת הקטינות אף מסר תשלום לאחר שפגש בה בתא שירותים בקניון וביצע בה מעשים מגונים".
היבט נוסף של חומרה נעוץ על פי השופטים בעובדה שהנאשם "לא בלם את תוקפנותו המינית כלפי הקטינות כאשר הן סירבו להיענות לדרישותיו, אלא הסלים את התנהגותו הפוגענית בכך שאיים על הקטינות והילך עליהן אימים".
________________________________________________________
לצפייה ודירוג כבוד השופט רענן בן יוסף
_________________________________________________________