טכנולוגיה של בינה מלאכותית בשירות רשות הפטנטים

ברשות הציגה מנוע חיפוש ייחודי שיסייע ליזמים ולממציאים לערוך חיפוש פטנטים: "הדבר יביא לחיסכון בזמן ומשאבים הנדרש כל כך בפיתוח מיזמים טכנולוגיים"
מעיין לביא |
אילוסטרציה envato

רשות הפטנטים הישראלית העמידה לאחרונה מנוע חיפוש ייחודי, המבוסס על טכנולוגיות של בינה מלאכותית למידה עמוקה לשימוש הציבור. השימוש במנוע אינו כרוך בעלות ויקל על יזמים וממציאים לערוך חיפוש פטנטים. הפלטפורמה מאפשרת לממציא להזין טקסט חופשי למערכת ולקבל בזמן קצר פטנטים רלוונטיים בתחום האמצאה. הטכנולוגיה המשמשת למנוע החיפוש היא של חברה ישראלית בשם סימילארי בע"מ. ברשות הפטנטים הביעו שביעות רצון מהמהלך: "רשות הפטנטים שמחה להיות חלוצה ולהעמיד כלי חיפוש פטנט מבוסס בינה מלאכותית לרשות הציבור, ובכך להקל על ממציאים ויזמים בשלב החשוב של איתור פטנטים דומים. הדבר יביא לחיסכון בזמן ומשאבים הנדרש כל כך בפיתוח מיזמים טכנולוגיים".

רישום פטנט על אמצאה מעניק לממציא את האפשרות למנוע את השימוש באמצאה מצדדים שלישיים. בין התנאים הבסיסיים לרישום פטנט על אמצאה הוא שהאמצאה היא חדשה, כלומר לא הייתה ידועה קודם, ואינה מובנת מאליה. לשם כך, עורכים חיפוש פטנטים, המאפשר להעריך את הסיכויים לקבלת פטנט על האמצאה וכן נותן מידע לגבי המתחרים בתחום ופטנטים שהממציא עצמו עלול להפר.

לקצר את התהליך

ממציאים ויזמים יכולים כיום לערוך חיפוש ידע קודם דרך מאגרי מידע חופשיים המכילים פטנטים וספרות מקצועית. עם זאת, כמו בכל חיפוש, בתהליך החיפוש ייחשף הממציא לכמויות גדולות של מידע לא רלוונטי. סינון המידע המתקבל דורש זמן רב, ידע בתחום הטכנולוגי, וכן הבנה בסיסית בתחום הפטנטים.

שימוש במנוע חיפוש מבוסס בינה מלאכותית, יכול במקרים רבים לקצר את התהליך ולהציף מסמכים רלוונטיים בקלות ובזמן קצר. אם לא נמצאו מסמכים רלוונטיים על ידי מנוע החיפוש האוטומטי, ניתן להמשיך את החיפוש בכלים נוספים.

חלוצים בתחום

מרשות הפטנטים נמסר: "בשנים האחרונות נעשים ניסיונות רבים לפתח מנועי חיפוש מבוססי בינה מלאכותית ולמידה עמוקה, ורשות הפטנטים השקיעה רבות בחיפוש ובחינת טכנולוגיה מסוג זה. הטכנולוגיה שנבחרה לבסוף היא של חברה ישראלית בשם סימילארי בע"מ. רשות הפטנטים שמחה להיות חלוצה ולהעמיד כלי חיפוש פטנט מבוסס בינה מלאכותית לרשות הציבור, ובכך להקל על ממציאים ויזמים בשלב החשוב של איתור פטנטים דומים. הדבר יביא לחיסכון בזמן ומשאבים הנדרש כל כך בפיתוח מיזמים טכנולוגיים".

"יתרון חשוב נוסף בשימוש בכלי הוא שמדובר באותו כלי בו מתחילים בוחני הפטנטים ברשות הפטנטים את החיפוש בבקשות הנבחנות ברשות, וכך יכול הממציא לקבל מראש גישה לחלק מן התוצאות בהן יעשה בוחן הפטנטים שימוש בבחינת הבקשה לפטנט שיגיש הממציא על האמצאה".


עו"ד יריב קדם

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות