המסכה לא עזרה לצעיר תושב רמת גן, כבן 20, אשר פרץ לדירה בתל אביב וגנב משם מסכי טלוויזיה, למרות שהגנב הקפיד על המסכה הוא זוהה בידי השוטרים ואתמול הוגש נגדו בבית משפט השלום בתל אביב, כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים.
שוטרי תחנת שרת פתחו לפני כשבוע בחקירה עם קבלת דיווח בדבר פריצה לדירה ברחוב לוינסקי בת"א ממנה נגנבו מספר מסכי טלוויזיה ורכוש יקר ערך נוסף. בעל הדירה העביר לשוטרים את צילומי החשוד.
תועד במצלמות האבטחה
בתיעוד נראה הנאשם עולה ויורד במדרגות הבניין מספר פעמים עד אשר הוריד את כל הציוד שגנב בין השאר שלושה מסכי טלויזיה, תוך שהוא מקפיד על עטיית מסיכה במהלך ההתפרצות ובמדרגות. השוטרים החלו לבצע סריקות נרחבות בשטח עד אשר איתרו אותו בסמוך לזירת ההתפרצות.
לאחר החקירה החשוד נכלא ומעצרו הוארך מעת לעת בבית משפט השלום בת"א ואתמול בתום חקירת המשטרה, הוגש נגדו על ידי יחידת התביעות של מחוז תל אביב, כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים בגין ההתפרצות לדירה וגניבת החפצים.
כמה כסף בזבזה המדינה על גנב בושם שהוחזר?
בשבוע שעבר פורסם באוביטר את היקף המשאבים שהשקיעה המדינה במרדף אחר גנב בושם, שוויו מאות שקלים בודדים, שנלקח מהסופר פארם והוחזר אליו. הבושם נגנב על ידי דר רחוב, בן 54, מאובחן כלוקה במחלת נפש כרונית ונמצא בטיפול מרפאתי. למרות שוויו הפעוט, למרות מצבו של הגנב והעובדה שהוחזר בפרקליטות התעקשו לנהל מול הנאשם משפט פלילי מלא שכלל שישה דיונים בבית משפט, תובעת וסניגור. באחרונה שופטת בית משפט השלום ברחובות, אפרת פינק, גזרה על הנאשם חודש עבודות שירות ומאה שקלים קנס על אותה גניבה.
הנאשם הורשע, לפי הודאתו בעובדות כתב האישום בעבירה של גניבה, לאחר שעל פי כתב האישום, ב-19 בינואר 2020, בשעות הצהריים, נטל מחנות סופר פארם ב"קניותר" נס ציונה בושם בשווי של 389 שקלים ויצא מהחנות. הסדר הטיעון לא כלל הסכמה עונשית.
הנאשם מאובחן כלוקה במחלת נפש כרונית ונמצא בטיפול מרפאתי. מגיליון הרישום הפלילי עולה, שבעברו של הנאשם תיקים רבים הסתיימו בצו להפסקת הליכים בשל מצבו הנפשי, בין היתר בשנה האחרונה. בשנה האחרונה גם הוארך מאסר על תנאי בעניינו. כן עולה מחוות הדעת הפסיכיאטרית כי הנאשם בן 54, רווק ואב לילד יחיד שנמסר לאימוץ ובחודשים האחרונים הנאשם דר רחוב, אינו עובד ומתקיים מקצבת נכות של המוסד לביטוח לאומי על רקע מצבו הנפשי.
מצבו הנפשי של הנאשם
באת כוח התביעה טענה, כי מתחם העונש ההולם את העבירה מושא כתב האישום, נע בין מאסר על תנאי ובין מאסר לתקופה של מספר חודשים. עוד טענה באת כוח התביעה, כי בקביעת העונש ההולם בתוך המתחם יש לקחת בחשבון את הנסיבות הבאות שאינן קשורות בביצוע העבירה, כך לחובתו של הנאשם עבר פלילי מכביד ותיקים תלויים ועומדים והנאשם ממשיך לבצע עבירות ולא לומד את לקחו ולא עבר טיפול כלשהו.
השופטת פינק ציינה כי עיקר המחלוקת בין הצדדים היא בשאלה אם יש למקם את הנאשם בתחתית המתחם ולהסתפק בהטלת מאסר על תנאי גרידא בשל מצבו הנפשי של הנאשם, ולמרות עברו הפלילי, או שמא יש להטיל עליו עונש הכולל מאסר, שיכול ויבוצע בדרך של עבודות שירות.
__________________________________________________________________________