עד המדינה במשפט אבוטבול "חששתי לחיי"

אסי אבוטבול

הוא היה איש סודו בכלא של העבריין הבכיר אסי אבוטבול הם ניהלו שיחות ארוכות.

אבוטבול, כך סבורים חוקרי המשטרה ואנשי הפרקליטות פתח בפניו את סגור ליבו וסיפר לו על מעשי פשע בהם היה מעורב אבל הפשע המרכזי על פי כתב האישום היה רצח עורך הדין יורם חכם מלפני 11 שנים.

אתמול סיפר האתרוג בשעה שעלה על דוכן העדים בבית המשפט המחוזי בלוד על החרדות שלא מרפות ממנו, שמא תתגלה זהותו. "פחדתי כל הזמן שאסי חושד. ישבתי איתו, שמעתי את הסיפורים ופחדתי לשלום משפחתי. פחדתי מרציחות", אמר.

על פי כתב האישום שהגישו פרקליטות מחוז תל אביב והמרכז, אבוטבול נאשם ברצח עורך דין חכם ז"ל, שייצג אותו במשפטו הקודם וחוסל ב-2008.

הוא מואשם גם ברצח ארתור רוזן ב-1999 ומשה הדס שנה קודם לכן. לפי הפרקליטות, המידע שהוציא המדובב מפליל את אבוטבול במעשים. מנגד, אבוטבול מכחיש את המיוחס לו, ופרקליטיו טוענים שההסכם עם העד הוא בלתי סביר, וכי יש לבטלו מכיוון שהעד הוא רוצח מסוכן בעצמו.

בשלב מסוים הפך העד, שהיה חברו הטוב של אבוטבול בכלא ושותפו לתא, לסוכן משטרתי, מדובב. הוא קיבל מכשיר הקלטה ממפעילו, ובמשך חודשיים הקליט את אבוטבול במהלך טיולים בחצר בית הכלא.

"קיבלתי מכשיר, הייתי צריך להרכיב אותו בכל פעם שיצאתי לחצר. כשהייתי מסיים הייתי מתקשר למפעיל ומדווח לו מה היה", סיפר.

הוא הוסיף: "לי ולאסי היכרות מוקדמת. הוא פחות או יותר הכיר את ההתנהלות היום-יומית שלי ואני חשבתי שבדרך כלל בכלא אנשים זהירים יותר. חששתי מהגרוע מכל. אני נמצא איתו במחלקה סגורה, אם אני נחשף בזמן ההפעלה הכל יכול לקרות. הוא יכול לפגוע בי". השניים ניהלו שיחות רבות. לפי עדותו של "האתרוג", אבוטבול מעוניין לספק למשטרה מידע מודיעיני לגבי רציחות שונות מבלי להפליל את עצמו לשם הטבות, כך שימסור מידע לפיו אחרים ביצעו את הפשעים. הוא ציין כי חשש שאבוטבול עלול אף להפלילו: "הוא אמר לי שיש מלא מקרים שהוא יכול לשתף בהם את המשטרה. תמיד ידעתי שצריך להיזהר ממנו, אני לא יודע אם הוא עושה דברים מאחורי הגב שלי".
העד סיפר על שיחה נוספת ביניהם: "אסי סיפר על קטע בבית משפט השופטת שם שיבחה את יורם חכם. היה לו איתו כל הזמן ויכוחים, והשופטת שיבחה את יורם. אז אסי אמר לה: 'אל תדאגי, זה לא ייקח עוד הרבה זמן'. כאילו על זה השופטת התחשבנה איתו בהרשעה, כי ידעה שהוא הרג אותו. שאלתי אותו בדיעבד אם היה פועל באותה דרך, כלומר רוצח אותו בזמן המשפט. שאלתי 'אולי היה עדיף אחר כך?' והוא אומר 'כן ברור' – קודם היה סוגר עסקה, ואחר כך הורג אותו".

אסי אבוטבול

העד סיפר גם על מקרה שבו כמעט ונחשף בגלל חובבנות של שירות בתי הסוהר על פי האתרוג ניגש אליו סגן מפקד הכלא בחצר בזמן ההפעלה והעיר לו באופן שהיה עשוי לחשוף את זהותו: "באותו יום חשבתי שהמשטרה עשתה לי תרגיל על מנת לחשוף אותי. זה היה פשוט מטורף. אסי עשה בדיקות לראות אם אני מקליט אותו, זו הייתה תקופה רגישה והטיימינג שהוא בחר בו היה פשוט מטורף".

הוא הוסיף כי גם אחרי חודשיים של הקלטות, המשיך להיות בקשר עם אבוטבול: "הפרידו בינינו בתא. המשטרה ביקשה שאמשיך לשמור איתו על קשר טלפוני וכך עשיתי. אמרתי לאסי שיש חקירה שמתנהלת נגדי ולכן העבירו אותי תא".

עורכי הדין מירי פרידמן, שרון קינן ומורן ממליה, המייצגים את אסי אבוטבול, מסרו בתום העדות : "העד המכונה 'האתרוג' חיפש כל דרך שתביא לשחרורו מהכלא. הדרך שבא בחר היא לנסות ולהפליל את אסי, שעזר לו לאורך כל הדרך. בסופו של יום לא סיפק 'האתרוג' את הסחורה. כל אמירותיו בנוגע לפחדיו לכאורה, מצוצות מן האצבע. במסגרת ההסכם עמו נחצו כל גבולות המותר והמוסר. בלהיטות לנסות לפתור תיק 'תקשורתי' הסתירו מידע רב על העד לרבות סגירתו של תיק רצח כפול. יובהר כי העד, אסיר עולם שהורשע ברצח, ברח שלוש פעמים מהכלא. במהלך בריחותיו המשיך וביצע פשעים חמורים".

משפטו של אבוטבול ימשיך בימים הקרובים כאשר צוות ההגנה ינסה לערער את ההסכם הים המדינה לאתרוג חלק גדול מהראיות בתיק מבוססות על ההקלטות וההפעלה של האתרוג על ידי המשטרה

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות