בישראל אחוז גבוה מהאוכלוסייה שירת בצבא ויודע לתפעל ולירות בכלי נשק. שלא כמו בארה"ב, שם החזקת הנשק מתאפשרת עוד בחוקה האמריקנית, בישראל רק מי שיש בידו רישיון נשק, מוסמך להחזיק בנשק וגם אז, השימוש בו אפשרי אך ורק במידה והחוק מאפשר זאת ובהתאם לנסיבות האירוע.
אולי יעניין אותך גם:
- האח נהג למרות שהיה בפסילה – ביהמ"ש הורה על שחרור הרכב
- האם כדאי להגיע להסדר טיעון בהליך פלילי?
- המוסריות בתרגילי החקירה במשטרה
ראשית, חשוב להבין מה מוגדר בעיני החוק "כנשק". ההגדרה לכלי נשק היא בהחלט רחבה, בכל הנוגע לגדלים, סוגים ודגמים. אבל כהגדרה עיקרית, המחוקק רואה נשק בבחינת "כל כלי שיכול לגרום למיתה של אדם אחר״.
נשק חם, נשק קר
החוק מבחין בין נשק קר כדוגמת סכין או אגרופן, לבין נשק חם כדוגמת אקדח או רימון ובהתאם להבחנה זו ניתנים עונשים שונים.
הגדרת "כלי נשק" מתייחסת לא רק לכלי עצמו אלא גם לאביזרים הנלווים אליו כמו: מחסנית, כדורים וכו׳, אשר נחשבים גם הם אסורים להחזקה.
המחוקק קבע עונש של עד שלוש שנות מאסר בגין החזקת חלקי נשק, עד 7 שנות מאסר בגין החזקת נשק ללא רישיון ועונש מאסר של עד 10 שנים בגין נשיאת נשק שלא כדין.
חוק העונשין מבחין בין עבירת רכישה או החזקה של נשק לבין נשיאתו האישית. אמנם בשני המקרים מדובר בעבירה פלילית חמורה, אבל קיים הבדל בענישה – עד 7 שנות מאסר להחזקת נשק לעומת 10 שנות מאסר בגין נשיאתו.
העונש החמור יותר בגין נשיאת נשק נועד לשמש הרתעה מפני החזקה ושימוש בנשק בידי מי שאינו מיומן לכך, במטרה למנוע מעשי עבריינות בנשק וקיפוח חיי אדם.
קיימות עבירות נשק נוספות, אותן החוק מגדיר:
- בגין ייצור, ייבוא, ייצוא, סחר או ביצוע עסקת נשק הכוללת העברת נשק מיד ליד בין בתמורה ובין בחינם וללא רשות, העונש הינו עד 15 שנות מאסר.
-
בגין מכירת נשק ע"י גורם מוסמך ומורשה לאדם שאינו בעל רישיון להחזקת נשק, העונש יהיה עד 15 שנות מאסר. במידה והמוכר חשב לתומו, כי הקונה הנו בעל רישיון להחזקת נשק כדין, העונש בגין מכירה זו יהיה עד 3 שנות מאסר.
חשיבות הייצוג המשפטי
אם נדרשתם להתמודד עם עבירות נשק מכל סוג, בין אם בבית המשפט או בין אם מסגרת כתב אישום שצפוי להיות מוגש, מומלץ שתפנו לעו"ד המתמחה בתחום הפלילי וספציפית בתחום הנשק על מנת שזה יוכל לכוון אתכם ולסייע לכם לסיים הליך הזה בצורה הטובה ביותר.
לאתר נורית מעטוק – משרד עורכי דין לחצו כאן.