אישום: בעלי החברה לאיתור כספים גנבו מלקוחותיהם

לביהמ"ש הוגש כתב אישום נגד עדי קוכמן ושגיב יפרח ולפיו הם הציגו עצמם כמי שמסייעים לאזרחים לאתר "כספים אבודים" אך בפועל הוציאו במרמה 8 מיליון שקלים
דניאל בן חמו |
אילוסטרציה

לבית המשפט המחוזי בירושלים, הוגש כתב אישום נגד עדי קוכמן ושגיב יפרח, בגין עבירות של קבלת דבר מרמה בנסיבות מחמירות, זיוף, שימוש במסמך מזויף, הלבנת הון ועבירות נוספות. בנוסף, עדי קוכמן נאשם גם בגין עבירות של התחזות לאחר ובהדחה לחקירה. על פי כתב האישום הם הציגו עצמם כמי שמסייעים לאזרחים לאתר "כספים אבודים" אך בפועל הוציאו במרמה מלקוחותיהם ומחברות הביטוח 8 מיליון שקלים.

עוד בחדשות:

במהלך השנים 2019-2020 היו הנאשמים בעלים של חברה הנקראת "גלאי הכסף בע"מ" והציגו אותה בפרסומים כ"המרכז הישראלי לאיתור כספים אבודים".

נזק כלכלי ועמלות גבוהות

על פי כתב האישום, הנאשמים השתמשו בפעילות החברה כדי להוציא כספים במרמה מעשרות אנשים שפנו לחברה. הנאשמים עשו כן על בסיס מצג שווא שהציגו לפונים לפיו הם מאתרים ומושכים עבור הלקוחות "כספים אבודים", בפועל פדו הנאשמים קרנות וקופות פעילות (אליהן מופרשים כספים ממקום העבודה הנוכחי של הלקוחות) תוך שהם גורמים להם נזקים כלכליים ניכרים בשל ניכויי מס גבוהים מאוד וגביית עמלות גבוהות.

בעת הפדיון, נטען באישום, הנאשמים, בכוונת מרמה, לא אמרו ללקוחות שהם עושים כן, וכן לא הסבירו את משמעות פתיחתן של קופות אלה כשהן פעילות, היינו, שכתוצאה מכך תפגע קצבת הזקנה שלהם וכי יפגעו הכיסויים הביטוחים. בנוסף, גבו הנאשמים עבור פעילותם זו עמלה בסך של בין 15%-20% מהסכום שהופקד בחשבונות הבנק של הלקוחות מחברות הביטוח.

ניצלו את חוסר הידע של הלקוחות

"הנאשמים", נכתב בכתב האישום, "עשו כן עבור בצע כסף, על מנת למקסם את גובה העמלות אותן גבו, תוך ניצול חוסר הידע של הלקוחות בתחום, ניצול קשיי השפה שכן חלקם של הלקוחות לא ידעו קרוא וכתוב בעברית, ניצול הקשיים הכלכליים בהם היו מצויים הלקוחות וכן ניצול האמון המלא שניתן בהם על בסיס מצגי המרמה".

בנוסף, על פי כתב האישום, הנאשמים הונו את חברות הביטוח המנהלות את קרנות הפנסיה. בין היתר, זויפו מסמכים המעידים על סיום העסקה של הלקוחות, וכן זייפו את חתימת הלקוחות על גבי המסמכים אותם הגישו לחברות הביטוח. לאחר שהתקבלו הכספים מחברות הביטוח ומהמתלוננים לידי הנאשמים, ביצעו הנאשמים פעולות שמטרתן להסתיר את מקור הכספים שקיבלו במרמה, ובכך גם עברו עבירות של הלבנת הון.

בסה"כ קיבלו הנאשמים במרמה מהלקוחות שהונו על ידם סך של כשני מיליון שקלים, ומחברות הביטוח קיבלו במרמה סך של כ-6 מיליון שקלים.

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות