לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד 10 נאשמים ו-8 חברות, המייחס לכל אחד לפי חלקם, ביצוע עבירות רבות של הלבנת הון במיליוני שקלים, רישום כוזב במסמכי תאגיד, שימוש במסמך מזויף, עבירות לפי פקודת מס הכנסה וחוק ערך מוסף, ועוד.
על פי כתב האישום, בתקופה הרלוונטית לכתב האישום, בין השנים 2016-2020, הנאשמים, בצוותא חדא, בהרכבים שונים, בשיטתיות, בתחכום ולאורך זמן, הונו את רשויות המס, גזלו את כספי הקופה הציבורית, והלבינו הון בהיקף כספי המוערך בסך כולל של למעלה מ-100 מיליון שקלים.
לא שילמו מסים
הנאשמים, חלקם בעלי עסקים בתחום הבניה, הלבינו במשך שנים מאות מיליוני שקלים ללא תשלום מסים, באמצעות הפצת חשבוניות פיקטיביות וניכוי צ'קים עבור חברות קש.
מכתב האישום עולה כי בני הזוג אבי ושגית אוסעדון, בעלי ציינג' בנתיבות, קשרו קשר ובמסגרת הקשר, השתמשו לאורך השנים בצ'יינג' שבניהולם כדי להלבין באמצעותו הון ולספק לגורמים שמעוניינים בכך שרותי הלבנת הון שונים. בין היתר, עשו הנאשמים שימוש בחשבוניות פיקטיביות, במטרה להעניק כיסוי כוזב להעסקת פועלים ב"שחור" או להקטנת חבות המס של הנאשמים, באמצעות ניפוח מלאכותי של התשומות.
התשלום עבור החשבוניות הפיקטיביות בוצע באמצעות המחאות אשר הועברו לניכוי בצ'יינג'ים שונים וכן באמצעות העברות בנקאיות שנמשכו על ידי הנאשמים עצמם ונרשמו בכזב בכרטסות הנהלת החשבונות של חברות הבניה וחברות אחרות.
בלי חשבוניות
חברת ל.נ חי הנדסה ובעליה ומנהליה אבי ושגית אוסעדון, הינם הגורם העיקרי והמשמעותי בפרשה בכל הנוגע להיקף החשבוניות הפיקטיביות ולסכומי המס שמתשלומם התחמקו הנאשמים ולהלבנת ההון.
על פי כתב האישום, הנאשמים השתמשו לצורך ביצוע העבירות בשמותיהם ופרטיהם של אנשים פרטיים ו-28 חברות הכסות, ללא ידיעתם וללא הסכמתם, כאשר לנאשמים לא היה קשר עסקי כלשהו עם חברות הכסות, הן לא ביצעו עבורם עבודות, לא סיפקו להם שירותים, לא הוציאו להם חשבוניות, לא קיבלו מהם תמורה כלשהי, ולא מסרו להם תמורה כלשהי.
הנאשמים ביצעו פעולות ברכוש אסור במטרה להסתיר או להסוות את מקורו, וכן עשו פעולות ברכוש אסור, מסרו מידע כוזב, במטרה שלא יהיה דיווח, עשו שימוש רב במסמכים מזויפים בכוונה לקבל באמצעותם דבר בנסיבות מחמירות, וביצעו באופן שיטתי רישום כוזב במסמכי תאגיד לצורך הלבנת ההון ובכוונה לרמות.
עבירות מס
מכתב האישום עולה, כי הנאשמים ביצעו עבירות מס בהיקף של מיליוני שקלים, הלבינו הון וסחרו בחשבוניות פיקטיביות והפיצו אותן.
עבירות המס בוצעו על ידי הנאשמים בנסיבות מחמירות, וזאת בהתחשב בסכומי המס העצומים שמתשלומם התחמקו הנאשמים ומקבלי החשבוניות, היקף המעשים, תכיפותם, ריבויים, והמעגל הרחב של עבירות המס שבוצעו.
יחד עם כתב האישום, הגישה הפרקליטות לבית המשפט בקשה להורות על חילוט כספים, נכסים ורכושם של הנאשמים בהיקף כולל של למעלה מ-100 מיליון שקלים.