בסיום הדיון, הוחלט על מספר צעדים אופרטיביים. בין היתר הוחלט על:
– תגבור המערכים המבצעיים הפועלים בגזרות הרלוונטיות בהיקף של מאות שוטרים .
– תגבור הפעילות ברמה הארצית על ידי יחידות להב 433, לרבות התאמת הייעוד של יחידות מיוחדות לטיפול משימתי בסוגיות הפוגעות בבטחון האישי של הציבור הערבי. בין היתר יכוון תחום הטיפול של יחידת אתג"ר לטיפול בעבירות אמל"ח לא חוקי. כמו כן, יחידה 33 תוכוון לטיפול ממוקד בפשיעה החמורה בחברה הערבית ברמה הארצית, ופעילותה תמוקד במבצעי שטח באזורים הסובלים מרמת אלימות גבוהה במיוחד. בנוסף, היחידה למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) תוביל אכיפה מנהלית ואזרחית מוגברת כנגד גורמי פשיעה בחברה הערבית לצורכי מניעה.
– יבוצע גיוס פלוגות מילואים של מג"ב בהתאם ליכולת הגיוס ,לצורך תגבור המערכים המבצעיים הפועלים בשטח.
– טיפול מרוכז בעבירות תנועה חמורות ביישובי המגזר הערבי בדגש על עברייני תנועה רצידיביסטיים.
– הגברת המאמצים המודיעיניים לסיכול אירועים נוספים ופענוח הפשעים שהתרחשו.
השר לביטחון הפנים, ח״כ גלעד ארדן:
"המצב במגזר הוא מצב חירום. הנחיתי את המשטרה להילחם באלימות במגזר הערבי בדיוק כפי שהיא נלחמת בטרור ובכל האמצעים העומדים לרשותה. אני קורא למנהיגות הערבית להתעלות מעל חילוקי הדעות בינינו, להצטרף למאבק ולפעול יחד עם המשטרה ואיתי, כדי להשיג את השינוי הנדרש בחברה הערבית- שינוי הרתעתי ואכיפתי לצד שינוי עומק תרבותי וחברתי.
על מנת להגביר את ההרתעה, ניזום פגישה מקצועית עם נשיאת בית המשפט העליון והיועץ המשפטי לממשלה ונבקש מהם לקבוע מדיניות תביעה וענישה מחמירה על עבירות אמל״ח לא חוקי וסחיטת דמי חסות, שכיום אינה מתקיימת והיא מחולל אלימות משמעותי הפוגע בחברה הערבית״.
מ"מ מפכ"ל המשטרה, ניצב מוטי כהן:
"משטרת ישראל הינה משטרה לאומית המשרתת את כלל אזרחי החברה, על כל רבדיה. אנו ערים לרצף האירועים, ומטפלים בהם באופן רחב, מקיף ונחוש. משטרת ישראל רואה חשיבות עליונה בחיזוק הביטחון האישי בקרב החברה הערבית בישראל ולכן תפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה בכדי למגר את תופעות הפשיעה החמורה והמאורגנת. לצד הפעילות המוגברת, אנו קוראים גם לשיתוף פעולה מצד כל הגורמים הנוגעים בדבר".