היכן החביאו בעלי הקיוסקים כספים לא מדווחים?

מבצע של רשות המסים גילה מקומות מחבוא מפתיעים בהם הסתירו בעלי פיצוציות ודוכני מזון מהיר כספים: קופסאות שוקולית, כוסות שתייה ומגירות סמויות
רונן לוי |
שוקולית

מי אמר שפלאפל לא מכניס כסף? בעל דוכן פלאפל מחיפה העלים הכנסות בשווי של מעל 3 מיליון שקלים ובמקום אחר נתפסו אלפי שקלים מוחבאים בקופסאות שוקולית, אלא רק חלק מהליקויים שנמצאו במהלך מבצע ביקורות ארצי של רשות המסים.

רשות המיסים ערכה מבצע ביקורות מע"מ ארצי. בהכנות שנעשו לקראת הביקורת, עלה כי בעל דוכן פלאפל בחיפה מדווח על רווח נמוך באופן חריג ביותר ביחס לעסקים אחרים בענף. בעקבות כך נערכה ביקורת יסודית במקום ועלה כי בעל הדוכן העלים הכנסות בשווי של יותר משלושה מיליון שקלים. התיק הועבר להמשך חקירה וביקורת במשרדי מע"מ חיפה.

בביקורת אחרת שנערכה במסגרת המבצע, במינימרקט שכונתי בירושלים נמצא, כי בעל המקום לא נרשם כלל במרשמי מע"מ. מבדיקה עלה כי העסק פעיל מזה 3 שנים לפחות, ללא כל רישום או דיווח לרשות המסים. בביקורת במקום נמצאו 2 קופות פעילות ומבדיקת סרט הקופה נמצא שהרישום מופיע על שם בתו שגם היא אינה רשומה במע"מ. יצוין, כי העוסק היה פעיל שנים רבות בעבר וטופל בגין חובות שנצברו במע"מ. במקום נתפסו מסמכים רבים, וממצאי הביקורת העלו חשד להעלמת עסקאות בסכום של מיליוני שקלים. בעל העסק נחקר ומסר גרסה ראשונית והתיק הועבר להמשך חקירה וביקורת.

בביקורת בפיצוצייה באשדוד התגלתה מגירה סמויה מתחת לקופה במסגרת חיפוש מקיף אשר ערכו המבקרים במקום, ובה הוטמנו בשקית שטרות בסך 8,520 שקלים וכן 700 שקלים במטבעות שהוחבאו בכוסות לשתייה קרה. לטענת בעל העסק, הכסף נועד לעודף ללקוחות ולתשלום במזומן לספקים. בעקבות הממצאים הוא נחקר וזומן לשימוע. תופעת החבאת המטבעות עלתה גם בעת ביקורת בפיצוצייה בעכו. בחיפוש אשר נערך במקום נמצאו קופסאות 'שוקולית' וקופסאות פח ללא תיעוד, כשהן מלאות במטבעות בסך אלפי שקלים. לטענת בעל העסק הכספים משמשים כעודף ללקוחות. בעקבות הממצאים התיק הועבר להמשך טיפול.

ליקויים אלו ועוד עלו במהלך מבצע מע"מ ארצי שנערך על ידי משרדי המע"מ ברחבי הארץ, בסיוע היחידה הארצית לאכיפת הגבייה, יחידת החקירות, יחידות ניהול ספרים- מס הכנסה ומשטרת ישראל. במסגרת המבצע נבדקו 200 בתי עסק מענפים שהראו צמיחה בשנת 2020 ביחס לשנת 2019, והתגלו ממצאים ראשוניים בעשרות בתי עסק שנבדקו בהיקף של למעלה מעשרה מיליון שקלים. כמו כן, נגבו במסגרת המבצע כ-168 מיליון שקלים ועוקלו 67 כלי רכב.

בין היתר נבדקו עסקים מענף הפיצוציות, פיצריות, מזון מהיר ושירותי הסעדה אחרים שהראו צמיחה בעקבות משלוחי Take away, ומענף מכירת מחשבים, טלפונים ניידים ומוצרים נלווים. לקראת המבצע נעשתה עבודה מודיעינית ונערכו קניות ניסיון ותצפיות, ואימות עסקאות אל מול חברות אשראי/סליקה/ אפליקציות תשלום, חברות משלוחים ועוד.

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות