כתב אישום בכפוף לשימוע נגד סגן מנהל מד"א בירושלים – ניהל מערך בדיקות קורונה פרטיות

פרקליטות מחוז ירושלים הודיעה לאבי חובב כי בכוונתה להעמיד אותו לדין על קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים ומעשה העלול להפיץ מחלה בנסיבות מחמירות: "מרגע התפרצות הנגיף בישראל ניצל את תפקידו ומעמדו במד"א לצורך עשיית רווח כספי"
%d7%93%d7%a0%d7%99%d7%90%d7%9c-%d7%91%d7%9f-%d7%97%d7%9e%d7%95 |
עובדי מד"א בתקופת קורונה, צילום: מד"א

פרקליטות מחוז ירושלים העבירה לאבי חובב, סגן מנהל מרחב ירושלים במד"א, כתב חשדות בגין עבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בצוותא חדא, גניבה, מעשה העלול להפיץ מחלה בנסיבות מחמירות, השמדת ראייה ושיבוש מהלכי משפט.

כתב החשדות מפרט סדרה של עבירות, לכאורה, שביצע החשוד מרגע התפרצות נגיף הקורונה בישראל, בהן ניצל את תפקידו ומעמדו במד"א, לצורך עשיית רווח כספי. למרות זאת בית המשפט קבע כי הוא יוכל לחזור לעבודתו במד"א.

על פי כתב החשדות, במהלך הגל הראשון והשני, גמלה בליבו של החשוד החלטה ליצור מערך של ביצוע דגימות פרטיות לנגיף הקורונה בתמורה לקבלת תשלום שיועבר לכיסו, זאת ללא הסכמת או אישור ממוניו במד"א.

הבדיקות הפרטיות הוזמנו על ידי הנדגמים ממניעים שונים, אולם הן אפשרו לנדגמים לקבל בדיקה, אף שלא עמדו בקריטריונים לקבלתה, זאת בתוך פרק זמן קצר, כשנציגי מד"א מגיעים אליהם. בחלק מהמקרים תוצאות הבדיקה לא דווחו למשרד הבריאות ועל כן הנבדקים לא חויבו במגבלות הנובעות מתוצאה חיובית.

לצורך קידום מערך זה של בדיקות פרטיות תמורת תשלום, פעל החשוד באמצעות מתנדבי מד"א, איתם התחלק ברווחים שקיבלו מביצוע הדגימות. את הבדיקות הפרטיות שערך, הכניס החשוד באמצעות אותם מתנדבים למערך ה"דרייב אין״ על מנת שיועברו למעבדות העובדות עם מד"א.

בד בבד, חלק מן הבדיקות הועברו למעבדה ברמאללה- מעבדה אשר אינה מאושרת על ידי משרד הבריאות-תוך שהחשוד מציג בפני גורמים במעבדה מצג כזב כי מדובר במיזם של שיתופי פעולה עם חברות תעופה כאשר במסגרת המיזם כחלק ממחיר כרטיס הטיסה שאדם רוכש, תיכלל בדיקה לנגיף הקורונה.

עוד אמר החשוד, כך לפי כתב החשדות, כי באפשרותו להעביר למעבדה ברמאללה דגימות רבות לביצוע בדיקה וסוכם כי התשלום שיועבר למעבדה עבור כל דגימה הוא 180 שקלים. החשוד פעל מול המעבדה ברמאללה כאשר הוא יודע, ולחילופין עוצם עיניים, לכך שהמעבדה אינה מאושרת לבצע בדיקות לנגיף הקורונה על ידי משרד הבריאות ותוך שהוא יודע שהעברת בדיקות פרטיות אלו למעבדה זו, עוקפת את מנגנון הדיווח למשרד הבריאות ומשכך הנבדק אינו מחויב בבידוד ובחקירה האפידמיולוגית הנדרשת.

במקרה אחר, החשוד, יחד עם מתנדב מד"א נוסף, גבו ממשפחה מחו"ל מחיר מופרז על ליווי אמבולנס לצורך קבירת בן משפחה שנפטר, והתחלקו ברווחים. עם פרסום הפרשה בכלי התקשורת, פירמט החשוד את מכשיר הטלפון הנייד שלו אשר הכיל התכתבויות בינו לבין המתנדבים במטרה לטשטש את מעורבותו בפרשה באופן שלא אפשר לשחזרו ולהתחקות אחר מעשיו.

נוכח החשדות המוזכרים לעיל, ביקשו המשטרה והפרקליטות כי יש מקום להרחיק את החשוד מתפקידו הבכיר במד"א עד תום הליכי השימוע. בקשה זו נדחתה על ידי בית המשפט השלום ולאחר מכן בערר במחוזי, אשר קבעו כי ניתן להסתפק בתנאי מגביל האוסר עליו לעסוק במסגרת תפקידו בעניינים הקשורים לקורונה.

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות