חוקרים מבריטניה מדווחים על תוצאות מחקר חדש המוכיח כי בדיקות אנטיגן מהירות והמוניות הורידו את שיעור ההדבקה בסלובקיה בכ – 60% בשבוע אחד ב-45 המחוזות בהם נערכו שני סבבי בדיקות המוניות. תוצאות המחקר פורסמו בסוף השבוע האחרון.
לאחרונה קבע גם מחקר של אוניברסיטת הרווארד שביצוע בדיקות מהירות יכול לצמצם משמעותית את אחוז הנדבקים. החוקרים הדגישו שמדובר בקצב מספיק גבוה כדי לחסל את המגיפה בתוך שישה שבועות. גם ארגון הבריאות העולמי ה- WHO ממליץ כיום על הרחבה מאסיבית של הבדיקות ברחבי העולם על ידי הגדלה מיידית של כמות בדיקות האבחון המהירות.
בסופיה ישראל, טכנולוגיה חדשה שמאפשרת לבצע בדיקת קורונה מיידית עם תוצאות במקום, מסבירים כי "ברחבי העולם, בדיקות מיידיות והמוניות הוכיחו יעילות בהתמודדות עם הנגיף, לפחות עד הגעת החיסון המיוחל לכלל האוכלוסייה וככל הנראה גם אחריו".
עוד מדגישים כי המודל הסלובקי יכול להצליח בישראל ביתר יעילות ואף למנוע סגר שלישי שכן משרד הבריאות רכש כ – 300 מכשירים לבדיקת אנטיגן מיידית מאושרי FDA. המכשירים הופצו לבתי אבות, קופות חולים, חדרי מיון, לצבא, למשטרה ולשירות בתי הסוהר ולאיי התיירות הירוקים באילת ובים המלח.
על פי חברת הטכנולוגיה, כל מכשיר יכול לבצע כ – 40 בדיקות לשעה עם קבלת תוצאה במקום בתוך 15 דקות. ביממה שלמה יכולים להיבדק באמצעות מכשיר אחד כ-960 ישראלים. בנוסף, כ–300 מכשירים העובדים 24/7 יכולים לבדוק 288 אלף ישראלים ביממה. בישראל, ישנם כ – 9 מיליון אזרחים ולכן על פי סופיה ישראל אפשר לבדוק את כולם בתוך זמן קצר. עוד טוענת החברה כי גם מעבדות ה-PCR יכולות להתגייס ולהאיץ את הקצב במטרה לערוך עוד בדיקות המוניות.