לבית משפט השלום בירושלים, הוגשה תביעה על ידי משפחה מהעיר העתיקה נגד המשטרה על פיצוי בסך של 50 אלף שקלים, בשל מה שנטען בתביעה, הפליה באכיפה המשטרתית בין יהודים לערבים. כמו כן, תובעת המשפחה את המשטרה על כניסה שלא כדין לחצרים הפרטיים ועיכוב שלא כדין לתחנת המשטרה.
על פי התביעה, לפני כשלושה שבועות, התובע ובניו צעדו בדרכם לביתם, כאשר צעיר ערבי שהלך אל מול השלושה הכניס מרפק לאחד מהם. במקום התפתחה תגרה אליה הצטרפו מספר נערים ערבים, התובע לא נטל חלק בתגרה, אך במהלכה נפצע בנו בגבו. השלושה חזרו לביתם בלא שהייתה מעורבות או נוכחות כלשהי של שוטרים באירוע. בהגיעם לבית חש הבן כי החבלה בגב איננה שגרתית ובשלב מסוים הזמין מד"א ולאחר זמן הגיעו שוטרים לבית המשפחה.
בהמשך, אחד השוטרים ביקש מהתובע לקרוא לילדים אולם בהעדר צו שיפוטי לא מיהר התובע להיענות לבקשה. השוטר בא להיכנס לתוך הבית אולם בני המשפחה התרו בו כי אסור לו להיכנס לתוך הבית בלא צו בית משפט. השוטר אמר משהו על 'פשע' וחרף התנגדות בני המשפחה נכנס לתוך הבית שלא כדין. השוטר נכנס לבית ויצא, ובשלב מסוים ביקש מהבן ששכב במיטתו להתלוות אליו. הבן מסר לשוטר כי הוא עם חבלת גב ומד"א אמורים להגיע ודרש מהשוטר במפגיע לצאת מהבית, אולם השוטר לא יצא.
בתביעה תואר כי אב המשפחה ובן נוסף עוכבו לתחנה, על אף שניתן לראות ממצלמות האבטחה כי האב אינו מעורב בתגרה וכי לאחר שהות של חצי שעה בתחנה הודו השוטרים כי הוא אינו מעורב ועל כן הוא משוחרר לביתו. התביעה בגין הפליה באכיפה המשטרתית הוגשה, לטענת התובע, משום שלאחר ששוחרר מהתחנה ביקש להגיש בעצמו תלונה בגין אותה תגרה.
התובע טען כי הבן שלו נפצע בתגרה בעקבות מצד אותו ערבי פגעה בביטחון שלו ושל משפחתו במרחב הציבורי. לאחר שביקש להתלונן, כך על פי תביעתו, הוא נדרש להמתין מחוץ לתחנה. לאחר חצי שעה של המתנה ניגש התובע לשוטר בכניסה וביקש להיכנס ולהגיש תלונה בתחנה. ע"פ כתב התביעה, השוטר השיב כי השוטרים בפנים עסוקים וכי התובע צפוי להמתין אף שעתיים להגשת התלונה.
על פי התביעה, לא רק שהשוטרים לא גבו מיוזמתם גרסה לעניין החלק של הערבי באירוע אלא שמנעו ממנו את הגשת התלונה והוא נאלץ הוא לחזור לביתו. לשיטתו הוא סורב למעשה על ידי השוטרים להתלונן על האירוע בכללותו.