שופט בית משפט השלום בפתח תקווה, אריאל ברגנר, חייב ב-25 אלף שקלים, כולל הוצאות ושכ"ט עורך דין, אדם אשר כינה בכינויי גנאי עורך דין בנוכחות אחרים, באולם בית המשפט, לאחר ובסמוך צאת המותב מהאולם.
התובע, עורך דין במקצועו, פירט בכתב התביעה כי ייצג את אחיו של הנתבע, בהליכים בבית המשפט לענייני משפחה. בתום דיון שהתקיים בתוך אולם הדיונים ובנוכחות הצדדים, לאחר יציאתה של השופטת מהאולם, קרא הנתבע אל התובע: "יא זבל, לך אתה תתחבר לפטמה של אמא שלך".
באולם הדיונים נכחו באותה עת, הקלדנית, לקוחות התובע, בא כוח הצד שכנגד והצד שכנגד. לטענת העורך דין, דברים אלה של הנתבע נאמרו בכוונה כדי להלבין פניו של התובע. בו ביום ולאחר מכן שלח הנתבע מכתב התנצלות אל התובע.
הנתבע ציין מנגד, כי התובע עלב באימו ואמר לה כי עליה לגשת ללשכות הסעד והרווחה על מנת להתפרנס וכאשר הנתבע נעלב בשם אימו ובלהט הדברים אמר: "תתחבר לפטמה של אמא שלך ואז תדע מה זה כיבוד אב ואם". הדברים נאמרו ב"עידנא דריתחא לאחר שהתובע עלב באימו של הנתבע וקנטר אותו, ומכל מקום חוסים תחת ההגנות שבחוק איסור לשון הרע".
עוד באותו היום הנתבע שלח לתובע מכתב התנצלות כדי להסביר כי הדברים לא נאמרו על מנת לפגוע. כמו כן מציין כי חלה הגנה על דברים שנאמרו במהלך הליך שיפוטי או בכתבי בי-דין וכן לא כל גידוף מהווה עוולה לפי החוק.
השופט ברגנר קבע כי מדובר בהוצאת לשון הרע, מאחר והדברים שנאמרו כפשוטם "יש בהם כדי לגרום לאדם להרגיש מושפל, מבוזה, נלעג". השופט גם דחה את טענת הנתבע, כי הדברים נאמרו בהליך שיפוטי, וציין כי נאמרו לאחר תום הדיון ועל כן הגנה זו אינה יכולה לעמוד לנתבע.
באשר למכתב ההתנצלות, קבע בית המשפט כי מכתב ההתנצלות נשלח אל התובע ולא נעשה באותה דרך של פרסום לשון הרע ולכן הוא לא ראה כי יש לראות התנהלות זו בעין רעה אך מנגד, הוא לא זקף את משלוח המכתב באופן זה לטובתו של הנתבע ולקולא וחייב אותו ב-25 אלף שקלים פיצויים כולל הוצאות ושכ"ט עורך דין.
______________________________________________________