על פי המתואר בכתב האישום, הנאשם עזב את הארגון יחד עם חברתו, בכוונה להקים רשת מתחרה, שתפעל באופן דומה. בטרם עזיבתו את "טלגראס" העתיק את פרטיהם של כ- 3,500 סוחרי סמים שפעלו דרכה. הוא וחברתו (נגדה לא הוגש כתב אישום) יצרו פלטפורמה בשם "weed 4 you". הנאשם תכנת "בוטים" אשר קישרו בין סוחרי סמים ואנשים אשר ביקשו לרכוש סמים, על פי חיתוכים של מיקום גיאוגרפי, סוג הסם המבוקש ומחירו. כמו כן הנאשם תכנת "בוטים" שנועדו לאישור סוחרי סמים ורוכשי סם, על מנת לוודא כי אין מדובר בשוטרים. מעבר לכך, הנאשם וחברתו שכרו שרתי אינטרנט והקימו ערוצי שיחה המוניים, בהם יכולים להשתתף עד כ- 30,000 איש, לצורך פרסום פעילותם.
בגזר הדין שניתן היום, ציין השופט ירון מינטקביץ כי התקשה "לקבל את דברי הנאשם … כי "נגרר" לביצוע המעשים. ״הנאשם וחברתו פעלו לאורך כשנה, תוך הפגנת תחכום וידע בלתי שגרתיים והנאשם אף יצר "שכבת בידוד" נוספת בינו ובין סוחרי הסמים, בדמות נאשם מס' 2. אין זו דרך פעולה המאפיינת מי ש"נגרר" לבצע עבירות, אלא דרכו של עבריין מתוחכם״, כתב השופט מינטקביץ והוסיף: ״אוסיף על כך, כי התקשיתי ליישב את התחכום והתכנון המאפיינים את העבירות בהן הורשע הנאשם, עם הטענה כי מדובר באדם הזקוק לשיקום. ניכר, כי הנאשם הוא בעל יכולות גבוהות, אשר בחר לתעל אותן לאפיקים עברייניים תחת לאפיקים יצרניים."
עו״ד יעקב שקלאר, מומחה לעבירות סמים, מסביר כי המדינה מבזבזת משאבי עתק על מלחמה בקנאביס במקום להוציאו מפקודת הסמים המסוכנים ולמסות את ההכנסות ממנו בארץ ובחו״ל:
״מי שמשתמש בקנאביס מגיע מכלל שכבות הציבור. למעשה, מי שלא משתמש, הוא בדרך כלל מי שניסה בעבר וזה לא מצא חן בעיניו. השימוש בקנאביס פחות מסוכן, ממכר וקטלני מסיגריות אלכוהול ותרופות מרשם. אף אחד עוד לא מת משאיפת עשן קנאביס, זאת בעוד שלגימת אלכוהול בכמות גדולה גורמת להרעלת אלכוהול ומוות. כל ההתייחסות למגדלי קנאביס כאל עבריינים שדינם מאסר – היא אנכרוניסטית. אם החוק כיום סובל שימוש לצריכה עצמית, יוצא שהמחוקק מכיר בכך שקנאביס אינו מסוכן לציבור יותר מאלכוהול או סיגריות. אם כך, לא ברור מדוע המשטרה איננה מעדכנת את מדיניות המעצרים וההעמדה לדין בהתאם. מתיקים שאני מנהל, אני רואה התקדמות גדולה בבתי המשפט בהתייחסות לתיקי גידול והפצה של קנאביס – לקוחות שלי משתחררים, תנאיהם מופחתים, הענישה מעדיפה שיקום על פני מאסר. יחד עם זאת, עדיין ישנם גזרי דין כמו זה, מהם עולה שהפצת קנאביס היא מכת מדינה. זוהי גישה אנכרוניסטית שאני מסביר ומדגים באמצעות חוות דעת מקצועיות, בכל התיקים שאני מייצג, והתוצאות מדברות בעד עצמן. אנשים משתחררים ולא חוזרים לכלא !״
יחד עם זאת, מדגיש עו״ד שקלאר, שעוד ארוכה הדרך עד שהחברה בישראל ובעיקר המערכת הפוליטית המיושנת, תסדיר את השימוש וההפצה של קנאביס בישראל. ״עד אז״, קובע שקלאר, ״נמשיך ונאבק בתיקי הגידול והסחר בקנאביס בבתי המשפט – והמדינה תוציא מליונים מיותרים למלחמה אבודה מראש״