נגד נהג המונית, תושב הדרום, הוגש כתב אישום לאחר שפגע בהולכת רגל בעת שחצתה את הכביש במעבר חציה. כתוצאה מהתאונה הולכת הרגל נפצעה ונלקחה לטיפול רפואי בבי"ח ברזילי.
לאחר בדיקה בזירת התאונה, התברר לסנגור עו"ד בן שטרית כי אין תמרור במקום התאונה. עו"ד בן שטרית, הגיש בקשה לפי חוק חופש המידע לקבל מהרשות המקומית לוח תמרורים ולבדוק האם יש אישור לתמרור במקום, לאחר קבלת החומר ע"פ חופש המידע ולאחר בדיקה בזירת התאונה התגלו קשיים ראייתיים שלא הופיעו לעיני התביעה בעת כתב האישום. הדברים הועלו במסגרת הסדר טיעון, מה שהוביל לתיקון כתב אישום מתוקן.
למרות שבתיקי תאונות דרכים יש פסילת מינימום של 3 חודשים (מתחמי הענישה בתיקי תאונות דרכים החל מ-3 חודשי פסילה בפועל ומסתיים גם ב-12 חודשים של פסילה), השופטת חקלאי שקיבלה את הסדר הטיעון ציינה בגזר הדין: "מצאתי לכבד את ההסדר, על אף שעסקינן בהסדר הטיעון מקל עד מאוד" וגזרה על נהג המונית, פסילה על תנאי חודש למשך שנה והתחייבות בסך 1,000 שקלים למשך שנה.
הנהג מונית אף לא נפסל פסילה מינהלית, כאמור בתיקי תאונות דרכים קצין המשטרה פוסל פסילה מינהלית למשך 60 ימים, בעת השימוע שנערך לנהג מונית התייצב יחד עם עו"ד בן שטרית, שהציג לקצין המשטרה את הנימוקים המצדיקים לא לפסול מינהלית את נהג המונית. מה שהוביל לסיום התיק ללא פסילה כלל ועם עונש מקל מאוד.
פרקליטו של נהג המונית, עו"ד יאיר בן שטרית מסר: "לאחר האירוע הגעתי לזירת התאונה, והתגלו לעיניי כשלים מהותיים מה שהוביל לתיקון כתב אישום ועונש מקל מאוד למרשי, אני מברך את גורמי התביעה המשטרתית שקיבלו את טיעוניי הנכונים והסתפקו בפסילה על תנאי למשך שנה, ללא קנס ופסילה בפועל, תוך שכתב האישום תוקן לקולא".