רוכבת קורקינט חשמלי, תאלץ בקרוב לפצות בעלי רכב בו פגעה, לאחר ששופטת בית משפט המחוזי בתל אביב, נועה גרוסמן, קבעה כי חברת ווינד צריכה להעביר לבעלי הרכבי את פרטי הרוכבת.
בית המשפט קבע כי אין להחיל למקרה את חוק הגנת הפרטיות כי במקרה הזה גובר אינטרס הציבורי והאישי לביטחון רכוש. "יידע כל אדם, כי רכושו אינו הפקר ויש בידו אמצעים לאתר זהות את המזיק. יידע כל מזיק, כי עליו להיזהר ברכוש חברו", נכתב בפסק הדין.
מדובר בערעור על פסק הדין שניתן בבית משפט השלום בתל אביב, בו, לא ניתן מתן צו עשה להורות לווינד לחשוף את פרטי זהותה של פלונית אשר שכרה והשתמשה בקורקינט שיתופי, זאת, על מנת שהמערערים יוכלו לנקוט בהליך משפטי כנגד אותה פלונית, לאחר שהתגלה להם לטענתם כי זו פגעה ברכבו של התובע בזמן השימוש בקורקינט וגרמה נזק נטען לרכב בסך של 3,500 שקלים.
בית משפט השלום בפסק דינו המנומק קבע, כי לא ניתן להעניק למערערים את הסעד המבוקש בהעדר עילה לכך על פי דין, אף אם הדבר ראוי וצודק – לקביעתו, מדובר בעניין שראוי שיוסדר על ידי המחוקק ולא על ידי בית המשפט.
"הדעת אינה סובלת"
השופטת גרוסמן שקיבלה את הערעור קבעה כי זכות הגישה לערכאות תצא חסרה אם לא יוענק הסעד המבוקש. לא רק ביחס לתובע הספציפי הזה, אלא לניזוקים בחתכי רוחב שונים, שימצאו עצמם מול שוקת שבורה וללא יכולת להטיב את נזקם.
"לכאורה בענייננו, מדובר בזוטי דברים", כתבה השופטת בהחלטתה. "נזק כספי שאינו רב. אולם, יש לבחון את הנושא בראיה רחבה. ישנו מגוון של נזקים הנגרמים באין רואה. רכושיים ואף גופניים. מזיק שאינו מוכן לשאת באחריות לנזק אותו גרם בהיחבא, ומסתלק מן הזירה מבלי להותיר את פרטיו, יוצא נשכר. הדעת אינה סובלת זאת".
עוד הוסיפה בפסק הדין השופטת גרוסמן: "אני סבורה כי כאשר הטכנולוגיה מאפשרת זיהוי המזיק ואפשרות להטבת הנזק – כלכלי או אפילו פיזי שנגרם לתובע פוטנציאלי – יש לאפשר לו זאת. האינטרס אינו רק של הניזוק הפרטי. זהו אינטרס ציבורי מובהק. קיימת חשיבות חברתית וציבורית בבירור זהותו של מזיק אנונימי שכזה. יידע כל אדם, כי רכושו אינו הפקר ויש בידו אמצעים לאתר זהות את המזיק. יידע כל מזיק, כי עליו להיזהר ברכוש חברו".
לצפייה ודירוג כבוד השופטת נועה גרוסמן