אישום: הונה משקיעים בעשרות מיליונים

רון חן, שעמד בראש אינובייטיב, נאשם כי שידל משקיעים להשקיע בפד מיוחד שפיתחה החברה לבריחת שתן בקרב מבוגרים תוך מצגי שווא ונתונים כוזבים
מעיין לביא |
אילוסטרציה envato

לבית המשפט המחוזי בחיפה הוגש כתב אישום נגד רון חן, שהיה מנכ"ל ובעלים של חברת "אינובייטיב" וחברות נוספות, בגין הונאת משקיעים בהיקף של כ-25 מיליון שקלים ועבירות הלבנת הון.

חן היה יזם שעסק בפיתוח וקידום פטנטים, והוא הקים וניהל את החברות אינובייטיב פטנטים בע"מ, טיסטרון בע"מ, שפיתחה פד לבריחת שתן בקרב מבוגרים, ודרייב דה לייט בע"מ שפיתחה פס האטה דינמי לכלי רכב.

לפי כתב האישום, החברות שבשליטת חן גייסו עשרות מיליוני שקלים ממאות משקיעים תוך הצגת מצגים כוזבים לגבי מהות ההשקעה ותנאיה ולגבי מצב הפרויקטים וקצב ההתקדמות שלהם. חן מסר למשקיעים עדכונים כוזבים רבים שנועדו ליצור רושם שיש התקדמות משמעותית בפיתוח המוצרים או בניסיונות למכירתם ושיווקם, ושמועד חלוקת הרווחים למשקיעים קרב. כמו כן, חן מואשם בכך שהעביר לחשבונותיו הפרטיים ולחשבונות של מקורבים לו כ-13 מיליון שקלים מכספי המשקיעים, והשתמש בהם לצרכיו האישיים.

עוד לפי כתב האישום, גיוס הכספים ממאות המשקיעים בוצע ללא פרסום תשקיף כמתחייב על פי חוק, וחן המשיך בגיוס הכספים אף לאחר שהתחייב בפני רשות ניירות ערך, לפי דרישתה, להפסיקו. העבירות המיוחסות לחן הן קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בהיקף כאמור של כ-25 מיליון שקלים, עבירות של גניבה בידי מורשה, גיוס משקיעים ללא תשקיף ועבירות הלבנת הון.

תושב י-ם נאשם: הוציא במרמה חצי מיליון שקל מפקיד הבנק

מוקדם יותר היום (יום ג') פורסם כי לבית המשפט השלום בירושלים, הוגש כתב אישום נגד תושב העיר בן 55, בגין קבלת דבר במרמה וניסיון לקבלת דבר במרמה, זאת לאחר שהוציא במרמה כחצי מיליון שקלים מפקיד הבנק שלו.

בשנת 2008 לערך, הכיר המתלונן במסגרת עבודתו כפקיד בסניף בנק דיסקונט בירושלים, את הנאשם שניהל במקום את חשבונו ומאז התפתחו ביניהם יחסי חברות קרובה שנמשכו למעלה מעשור.

על רקע קשרי חברות אלו, כך עולה מכתב האישום, הציג הנאשם למתלונן בתחילת שנת 2017, במועד שאינו ידוע במדויק למאשימה, מצג שווא לפיו הוא משמש כמודד הרשמי של פרויקט העיר רוואבי ברשות הפלסטינית וכי מקבל מספר דירות בפרויקט כשכר עבור עבודתו. הנאשם הציע למתלונן לקנות 3 דירות בפרויקט בעלות מופחתת בסך כולל של 503 אלף שקלים, מאחר ולטענתו אינו יכול לרשום את הדירות על שמו כי מצויות בשטחי הרשות הפלסטינית.

לאור מצג השווא, בשילוב האמון וקשרי החברות בין המתלונן לנאשם, העביר המתלונן לנאשם סכומי כסף במזומן מחשבון הבנק שלו בבנק דיסקונט בסך כולל של 395 אלף שקלים בתקופה שבין חודש יולי 2017 עד לחודש יולי 2018 עבור רכישת הדירות בפרויקט. סכום של 25 אלף שקלים מתוך הסכום העביר המתלונן לנאשם במהלך התקופה, לאחר שהנאשם טען בפני המתלונן בכזב כי הוא זקוק ל-25 אלף שקלים כדי לשלם שכר לעובדי הפרויקט והמתלונן העביר לו סכום זה במזומן כחלק מהסכום ששילם עבור הפרויקט.

_______________________________________

עו"ד איתמר פלג

שתף את הכתבה ב:
רוצים להשאר מעודכנים בכל מה שחם בעולם המשפט?
הורידו את אפליקציית אוביטר:

אפליקציית אוביטר לאנדרואיד https://bit.ly/31H6hrk

אפליקצית אוביטר לאייפון https://apple.co/31GhGHV

לדף הפייסבוק שלנו https://bit.ly/32LKr5E

להצטרפות לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו https://obiter.co.il/ask-lawyer

אתר החדשות המשפטיות obiter.co.il עושה כל מאמץ לאתר זכויות על תמונות וסרטונים המתפרסמים בו. אולם לעיתים התמונות והסרטונים מופצים ברחבי הרשת ולא מתאפשרת הגעה למקור החומר הויזאולי, לכן בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר office@obiter.co.il

צרו איתנו קשר בנוגע לכתבה:

    נגישות